Friday, June 9, 2017

Nasťa Zarycká ve čtvrtfinále Macha Lake Open 25k

Včera pokračovaly zápasy o postup do čtvrtfinále turnaje ve Starých Splavech. Po středeční player´s party se začínalo od jedenácti hodin. Organizátorům se party vydařila i umístěním v restauraci Nad Jezerem, kde byl krásný výhled na jezero a Bezděz. Po dlouhý době jsem se potkal s majitel Yonexu Ondrou Lubasem, který si teď pochvaluje, jak se Yonex rozjel v České Republice. Příjemný pokec byl s Helčou Sukovou i s Milanem Martincem, který dlouhé roky pracuje ve Slovenském národním tenisovém centru v Bratislavě.

Holky se potkaly v prvním kole turnaje - Nasťa Zarycká a Kristýna Lavičková. Obě se dobře znají a rychleji nervozitu překonala Nasťa, která zvítězila. Pro Kristýnu to přesto byl dobrý turnaj, když postoupila přes tři zápasy do hlavní soutěže. 

Ve čtvrtek Nasťa Zarycká vyřadila sedmou nasazenou A.Grymalska (ITA) 6-3 6-3. Italka hrála pomalu, pasivně, ale Nasťa nasadila útočnou hru a tím nenechala soupeřku, aby ji rozložila. Vrátila ji tak porážku z roku 2015, kde Zarycká vedla 3-1 ve třetím setu.

Kateřina Vaňková vyřadila v prvním kole Bulharkou J.Terziyska 6-1 7-6, ve druhém setu už vedla 5-2, když připustila zbytečné komplikace a přestala hrát. Včera vzdala Němce T.Morderger (GER) za stavu 0-3.

Karolína Schmiedlová (SVK) vypadá, že se vrací do své staré formy. O postup do semifinále bude hrát pravě proti Zarycké. V minulém týdnu zvítězila v Gradu na 25k. Dobře hraje Běloruska V. Lapko, ale i Němka T. Morderger, kterou znám od 14 let. Levačka byla talentovaná, ale rovnou přeskočily kategorii juniorek do dospělých a když dneska pohlédnu na její žebříček 437.WTA, tak mi to přijde nic moc, na to, že ženské turnaje hraje od 15 let. 

No comments: