Monday, May 1, 2017

V poledne začíná hlavní soutěž WTA J&T Bank Prague Prague

Dnes začíná hlavní soutěž. Opět České hráčky budou lákadlem turnaje, ale nabízím další jména na zhlédnutí.

Číňanka Qiang Wang umí potrápit na WTA turnajích i top hráčky a spolupracuje se slavným Peter McNamarou, který je tady s ní. Maria Sakkari, Řekyně která ještě před dvěma lety jezdila pod ITF 10k a v poslední roce hraje skoro všude v hlavní soutěži. Více hraje od zadu a nebojí se delších výměn.

Annika Beck, vyměnila několikrát rakety z Prince na Babolat, aby se rychle zase vrátila k Prince, teď hraje s Yonex a stále se hledá na kurtě. Dříve hrála více útočně. Oceane Dodin, Francouzka, která do všeho jen "pere", letos už je 62.WTA a do výměn se s ní člověk moc nedostane. K tomu obtížně hledá někoho na sparing na turnajích, ale pssst.

Shuai Zhang (CHN), Katka s ní vloni hrála semifinále v Tokiu, poctivá, z dálky to vypadá, že ji to letí, ale opak je pravdou, pomalá hra, ale bez chyb a soupeřky si to musí všechno uhrát proti ní. 

Viktorija Golubič (SUI), musela hodně zlepšit svou hlavu, před dvěma lety jezdila po ITF turnajích, teď je stálice na WTA turnajích. Hraje backhand jednoruč a pozor více je to backhandová hráčka s nepříjemným čopem. 

Christina McHale (USA), bohužel vloni porazila Katku ve finále v Tokiu. Často jsme s ní trénovali při turnajích. Horší forhand, nebo backhand ? 

Ana Konjuh (CRO), vítězka juniorských grandslamů. Hraje taky rychle. Letos ji je dvacet. Aljona Ostapenko (LAT), v Charlestonu letos došla do finále.

No comments: