Thursday, May 4, 2017

Rituály patří k tenisu - J&T Bank Prague Open - den 3 a 4

Když se vyhrává, tak se oblečení nemění, hráčka chce od sběrače podat stále ten stejný míček od sběrače s kterým vyhrála poslední bod, jí se stále v jedné restauraci, nebo se věci dělají pořád stejně než se prohraje. Brazilce Beatriz Haddad Maia jsem domluvil v pátek masáž u Magdy Zemanové mladší, hodně si ji pochvalovala a včera mi Brazilka říká, že tam chodí každý den, že když vyhrává, tak změnit nemůže. Říkal jsem ji, že když vyhraje celý turnaj, tak pak si ji bude muset vzít i na další turnaje. 

Včera to bylo hodně těžké Kateřina Siniaková vybojovala zápas proti N. Vikhlyantseva 4-6 6-4 6-4. Ruska jde postupně nahoru a začíná se prosazovat na turnajích, přitom ji v juniorských letech nikdo moc neznal. Pěkně ji to letí a její hra je tím nepříjemná. 

Aljona Ostapenko vyřadila nasazenou C. Wozniacki 5-7 6-3 7-6. Aljona už měla 5-3 ve třetím setu, ale hrál se nakonec tiebreak. Aljonu znám už hodně dlouho, tenkrát za námi na Spartu přijela už ve dvanácti letech a tak bylo příjemné, že zavzpomínala, že tady na centr kurtu už hrávala. Aljona má jednu výhodu, že nerespektuje hráčky co jsou před ní a dokáže se na ně vytáhnout a porazit je. S Wozniacki už má bilanci po dnešku 3-0 na zápasy. 

Dnes to bude hodně zajímavé

M. Barthel (Ger)- C. Giorgi (Ita) - Němka bude hrát už šestý zápas z kvalifikace, může být už tuhá, ale včera vyřadila už jednu střelkyni s přehledem 6-3 6-1 Dodin. K tomu se vrací o zranění a určitě chce být výše než je na žebříčku.  Italka přijela bez tatíka, kterého snad nechala doma, když je ale na turnajích, tak to při každém zápase vypadá, že dostane infarkt a nechybí trochu ostudy. 

K. Siniaková - B. Strýcová -  bez komentáře. Ale ne, holky se tady už utkaly před dvěma lety. Zápas bude těžký a tenkrát vítězka taky postupovala do semifinále. 

K. Plíšková - B. Haddad Maia (Bra) - zápas levaček, Brazilka jde z kvalifikace. Kristýna je pátá na Tour s 139 esy a čtvrtá se sedmi esy na zápas. 

A. Ostapenko (Lat) - A-Konjuh (Cro) - na zápasy 1-3 pro Chorvatku. Obě stejně staré a bude to rivalita na kurtě. Jediné mi přijde, že Aljona někdy selhává proti stejně starým hráčkám. Nedávno to nezvládla ve finále v Charlestonu proti Kasatkině, kde byla až moc nervózní. Ale v minulém týdnu zase porazila Vikhlyantsevu ve Stuttagartu. 

No comments: