Sunday, May 7, 2017

Mona Barthel to dotáhla až k titulu J&T Bank Prague Open 2017

Letošní vítězkou se stala Němka Mona Barthel, která si pro titul došla až z kvalifikace.  Přitom to vůbec nebylo jisté, jestli nastoupí do finálového zápasů pro žaludeční nevolnost. Turnajový doktor radil nehrát. Někdo si určitě všiml, že ze začátku Němka vůbec k míčům do stran nedobíhala a vypouštěla. Po prohraném setu její trenér vůbec nepospíchal za ní na kurt.

Ale v průběhu druhého setu se z toho pomalu dostávala a začala více a více být aktivní. Nakonec se to otočilo a získala na Spartě titul. Kristýna Plíšková taky bojovala s jistými komplikacemi, na statistikách je vidět, že neděla tolik bodů z prvního servisu, tak jak je zvykla. Přesto i Kristýna tady hrála výborný turnaj. Mona Barthel - Kristýna Plíšková 2-6 7-5 6-2.

Turnaj byl fantastický a mít od pondělí plno po celý týden se na turnajích této kategorie International nestává. Po turnaji v Bogotě to byl tady ráj. Už od soboty se hraje povinný turnaj Premier Mandatory Madridu, kam směřovala ta lepší část hráček. Ostatní se přesunuly do Francie na turnaj ITF Pro Circuit s dotací 100k. 

Tak zase za rok. J&T Bank Prague Open

No comments: