Monday, May 1, 2017

J&T Bank Prague Open - den 1

V pondělí se rozehrálo první kolo J&T  Bank Prague Open, v něm bohužel vypadla Kája Plíšková s Italkou C. Giorgi. Pro Káju těžké první kolo, k tomu si venku zahrála možná jednou, jelikož hrála v hale ve Stuttgartu sice na antuce, ale není antuka jako antuka. Ve Stuttgartu je drobný prášek antuky nasypaný na dřevěných deskách, hraje se na to jako na betonu a večer kropí kurty organizátoři olejem, aby se neprášilo. Jednou si zahrát venku bylo málo a Italka zrovna není lehký los do prvního kola. 

Na zadním kurtě v areálu se hrál zápas O. Dodin - A. Beck 7-5 6-4. Dodin se stále tlačila do kurtu a hrála aktivně, bylo pěkně vidět, jak chodí šikmo proti do míčů. Beck se bránila, ale její délka úderů byla mizerná. Tady bych se zastavil u jejích raket. Prostě ji to neletí, během dvou let vyměnila třikrát značku raket a nemůže najít vhodnou náhradu za Prince. Jen bych dopsal sem jinou zkušenost s kterou se setkávám na úrovni klubu. Hráč/hráčka mají často smlouvu na vybavení raket/výpletu a stane se, že výrobce nenavázal na typově na správnou raketu, ale hráč řeší, kde mu kdo dá více zdarma vybavení, ale neřeší jestli se mu s ní hraje dobře. Bohužel raketa je jako lopata pro dělníka, bez dobré lopaty dělník nic nevykope a bez dobré rakety, hráč nic nevyhraje. Někdy prostě musí hráč investovat do té správné rakety i za cenu, že ji nedostane zdarma:)

Na centru dále šel zápas Řekyně M.Sakkari s Číňankou Q.Wang. Antukářka-betonářka, ale zápas vyhrála druhá jmenovaná 6-1 4-6 6-2. V prvním zápase vybojovala vítězství Markéta Vondroušová nad C.Witthoeft 6-7 7-5 6-2.


No comments: