Sunday, April 9, 2017

Siniaková-Hradecká třetí letošní finále Charleston WTA


Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká nakonec titul nezískaly, ale letošní třetí finálovou účastí poskočí na šesté místo v Race žebříčku na Masters do Singapuru. Dneska holky podlehly dobře hrající Lucii Šafářové a B. Mattek-Sands 1-6 6-4 7-10. Gratulace vítězkám.

Ve finále dvouhry se utkaly A. Ostapenko a D. Kasatkina. Obě hráčky se znají od dětství (obě ročník 97´). Ostapenko celý týden podávala dobrý výkon, ale dnes ve finále zahrála nejhůře co mohla a podlehla 3-6 1-6. Hodně kazila a Kasatkina nemusela skoro nic vymýšlet. Pro Kasatkinu je to první titul v kariéře a k vítězství získala i vůz značky Volvo na rok užívání. Při vyhlašování byla znát rivalita obou hráček, kdy Ostapenko k vítězství soupeřce nepogratulovala a pouze to přešla větou, že dnes hrála nejhůře co mohla. Ale to je Aljona, měla pravdu, jen to měla asi říci jinak. 

Nakonec se poslední dva dny vydařily. Výborné prostředí turnaje dokreslovala pozornost organizátorů turnaje směrem k hráčkám. Ty se každý den mohly těšit na nějaký ten dárek, od triček až po virtuální brýle. Nás na turnaji navštěvoval místní pán, kterému je 82 let a vypadá hodně dobře. Jeho předkové pocházejí z Česká a v minulých letech u něho v průběhu turnaje bydlely Plíškovy, nebo Jana Čepelová. Bylo fajn vidět tak vitálního člověka, chodil nám fandit každý. 

Slíbil jsem taky pohled po turnaji na zraněné hráčky. Po betonových turnajích v Indian Wells a Miami přišly na řadu turnaje menší dotace a na různých površích. Prostředí se měnilo od suché a Kalifornie po vlhké Miami. Řada hráček si tak přivezla drobná zranění sebou, které léčily za běhu. Jak bylo vidět v televize někoho trápily kolena od Bertens, Gavrilové, nebo záda Beck, Kovinič.

My se zítra přesouváme do Bogoty, kde Katka bude hrát v úterý. Pro zajímavost jsem kouknul na žebříčky, protože místní Tennis Chanel ukazoval přehled hráček v top 100 do 20 let.

Z ročníku 96´je ve stovce 6 hráček v pořadí - 36. Siniaková, 59. Chirico, 60. Dodin, 87. Barty, 90. Vekič, 98. Soribes-Tormo

Z ročníku 97´ je momentální stav takový to - 31. Konjuh, 42. Kasatkina, 49. Osaka, 66. Ostapenko, 78. Vikhlyantseva

No comments: