Saturday, April 8, 2017

Hradecká, Siniaková do semifinále v Charlestonu WTA

Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká včera postoupily do semifinále čtyřhry, když jejich zápas skončil půl hodiny po půlnoci. Porazily Jurak, Rodianova 6-2 6-4. Než jsme se dostali na hotel bylo půl druhé ráno a usnuli jsme kolem třetí. Jirka Fencl trenér Lucky říkal, že snad usnul až v půl čtvrté. 

Čtvrteční zápasy vypadaly zajímavě, ale silný vítr dost ovlivňoval jejich kvalitu. Šel jsem se podívat na zápas dvou "mladých" A.Ostapenko-F.Stollar, zápas se hrál pouze jeden set. Aljoně stačilo vyhrát důležitý druhý game na svém servisu z 15:40 a šla do vedení 2:0. Maďarka se moc nehýbala a už v sobě nenašla příliš velkou bojovnost. Za stavu 6-1 1-0 postoupila dále Ostapenko. 

Mezitím se hrál na centru zápas Kasatkina-Gavrilova, vítr se slušně točil dokola a zvedal antuku do vzduchu. Gavrilova se snažila útočit, obíhat forhandem kurt, často i nesmyslně, ale vyčkávající Kasatkina dělala méně chyb a postoupila do čtvrtfinále po setech 6-3 4-6 6-0. 

V pátek se hrálo už jen pouze na centru. Domácí S. Rogers, která tady vyrůstala od mládí, hrála všechny zápasy v silné euforii z domácího prostředí. Dnes ale byla nad její síly Lučič-Baroni 7-6 1-6 1-6. Proti Lučič-Baroni se hraje hodně špatně, buď padá, nebo nepadá míč od ní kurtu a tím se nehraje často bez tempa s ní. 

Večerní zápas Ostapenko-Wozniacki 6-2 6-4. Aljoně tam všechno spadlo, měla tlak a nespěchala zbrkle hned na winner. V zápase byla lepší a herně se ji dařilo. Zítra se hrají semifinále Siegemund-Kasatkina, Ostapenko-Lučič-Baroni. Poté budou čtyřhry.

Zápasy živě z Charlestonu zde: 

Zápasy živě z Monterrey zde: 

No comments: