Monday, March 13, 2017

I hvězdy si popláčou - Indian Wells - den 5


Rozpálená neděle; Dneska jsem seděl půlku druhého setu na zápase Muguruza-Day, který se hrál na centrálním dvorci a nedalo se tam vůbec sedět. Když jsem se rozhlédl okolo sebe, tak lidé seděli na tribunách a přikrývali se ručníky, nebo oblečením, aby je sluníčko tolik nespalovalo. 

Španělka hrála proti nadějné 18-leté Američance K.Day, která na juniorech byla druhá na světě. Day hrála dobře a proti rychle hrající Garbine hrála více za lajnou, ale díky tomu se dokázala vypořádat s rychlostí hry a mohla držet krok se soupeřkou. Vždy číhala ve výměně, kdy přijde příležitost a z té pak útočila.. Po prvním setu to trochu skřípalo mezi Španělkou a jejím trenérem, který byl v průběhu setu na kurtě a říkal ji, ať se nestydí hrát údery. 3-6 7-5 6-2. 

Dlouhý maraton si daly Bacsinszky a Bertens 6-3 5-7 7-6. Začínaly v jedenáct a končily v půl třetí. My jsme čekaly na Bacsinszky až dohraje, protože holky hrály čtyřhru proti ní, kterou vyhrály 6-1 6-4. 

Bára Strýcová neměla dneska den. Čelila neustálému tlaku od Pavlyuchenkové a podlehla 2-6 3-6. Karolína Plíšková přehrála I. Begu 6-4 7-6 a Kristýna Plíšková podlehla D.Cibulkové 6-2 6-7 6-7, což je škoda. Kristýna hrála opravdu dobře a zasloužila si vyhrát. 

Ten nadpis bude chtít vysvětlit :). Tvrdý zápas sehrály J.Konta a C. Garcia, který skončil vítězstvím Francouzky 3-6 6-3 7-6. My říkáme našim dětem, aby nebrečeli, když prohrají a pak jdete okolo Konty dvě hodiny po zápase a vidíte ji s mokrýma očima, jak se z toho vzpamatovává. Nepíši to proto, abych natřel Kontu, ale jako přirovnání, když jsme přísní na naše děti. Jinak Konta patří mezi jedny nejpokornější hráčky na okruhu. 

No comments: