Friday, February 3, 2017

Svitolina krůček od vyřazení v Taipei City WTA

Páteční zápasy se hrály pouze na centrálním dvorci a my jsme mohli zatrénovat na vedlejším kurtě v hlavní hale na večer. S Jirkou Fenclem jsme společně sledovali napínavý zápas první nasazené Svitoliny proti Jabeur. Ve třetím setu Jabeur hrající velmi aktivně šla do vedení 5:3, kde si vypracovala čtyři mečboly na výhodě, ale vždy bohužel zatuhla. 

První mečbol poslala returnem po lajně do autu, druhý zahrála return křížem aut, třetí returnem kraťasem do sítě a čtvrtý tedy odvrátila Svitolina volejem na síti. Lehce se to říká a hůře provádí. Mělo se hrát, ve hře Svitolinu držela pod tlakem a tady se zbavila míče prvním úderem.

Pak byl stav 5-4 a Svitolina, která jen drží míč a běhá, pořád držela svoji laťku výš. Stav 5-5 a Jabeur šla do vedení na 6-5 a měla podání. Ale svým podání si tlak nevynutila spíše hrála první do kurtu a pak chybovala. Konec zápasu byl pro pasivní Svitolinu 6-1 3-6 7-6. 

Lucie Šafářová porazila Japonku M.Doi 6-4 7-6. Číňanka S.Peng-S.Stosur 6-4 6-4 a  Mandy Minella-L.Zhu 1-6 6-3 7-5.

Na večer jsme společně zašli na večeři blízko věže Taipei 101 a poté si holky šli vybrat nějaký poukazy na oblečení do obchodu, které obdržely od turnaje. Zítra se hrají první dvouhry a na večer následují čtyřhry. 

No comments: