Sunday, January 29, 2017

Taiwan Open - Taipei City WTA

Dneska se dohrála kvalifikace turnaje s dotací 250.000´. Z ní postoupily čtyři hráčky do hlavní soutěže mezi nimi Lucie Hradecká, Alex Krunič, Japonka M.Kato a Tunisanka O.Jebeaur, D.Jakupovič, M.Erakovič. Povrch v hale je pomalejší, ale neodskakuje vysoko, čímž by se na něm mělo hrát děvčatům příjemně. Řada hráček, co jsem dorazila na kvalifikaci, cestovala z Austrálie, ale mezitím měly skoro čtrnáctí dní mezeru od kvalifikace na AO. Docela dlouhá doba na čekání na další turnaj, ale při té vzdálenosti, to nejde ani jinak udělat.

Hala vypadá dobře včetně osvětlení. K tomu se organizátoři snaží. Příjemné jsou taky tři tréninkové kurty v hale, kde se dá trénovat. Kateřina Siniaková zatrénovala dnes s Polkou M.Linette a Američankou S.Rogers. Řada hráček dorazila včera z Melbourne, nebo až k ránu kvůli zpoždění letadla.

Současně probíhá turnaj v Petrohradě, kde na postup do hlavní soutěže je potřeba vyhrát tři zápasy oproti dvou v Taipei City. Zítra se začíná od 12 hodin hrát první kolo. Škoda, že se nehraje venku, kde je kolem dvaceti stupňů.



No comments: