Monday, January 2, 2017

Obě Sparťanky ve druhém kole v Shenzhen Open

Dnes je pondělí a obě naše hráčky postoupily do druhého kola hlavní soutěže a v dalších zápasech budou pokračovat ve středu. Příjemné počasí kolem dvaceti čtyř stupňů bylo nádherné pro dnešní den. Z turnaje pro zranění dnes odstoupila T.Bacsinszky a nahradila ji lucky losser Angličanka Bogdan.

Od jedenácti hrála na kurtě číslo dva Kristýna Plíšková s nepříjemnou Lotyškou A.Sevastovou. Kristýnu povzbuzovala skupinka čínských fanoušků, kteří chvílemi pokřikovali česká slova na povzbuzení a mávali českými vlaječkami. Kristýna nakonec zápas vydřela ve třech setech 1-6 6-3 7-6. Já jsem sledoval jen závěrečný tiebreak po našem tréninku s Katkou.  Kristýna prohrávala 4-6, aby to otočila ze dvou mečbolů na 8-6. V dalším kole ji čeká Taiwanka K. Chang. 

Kateřina Siniaková nastoupila na centr kurt po čtrnácté hodině proti domácí Číňance S.Peng. Docela zaplněný stadion fandil Peng, ale Katka se s tím dokázala dobře srovnat a po setech 6-3 7-5 je ve druhém kole, kde bude hrát s druhou nasazenou S. Halep.  V první setu si Peng prohrála podaní hned čtyřikrát a ve druhém byl stav 5-3, ale nakonec se druhý set dokončil 7-5, kdy Kateřina proměnila hned první mečbol.  

Překvapení dne: 
Nina Stojanovič (roč.96 jako Katka) vyřadila Maďarku Timeu Babos ( WTA 28) 1-6 7-5 6-2. Stojanovič postoupila z kvalifikace, kde vyhrála oba zápasy ve třech setech a Babos měla být favoritkou. 

První nasazená Agnieszka Radwanska měla taky namále, když zvítězila ze tří mečbolů s Číňankou Duan 6-2 6-7 7-5. Radwanska změnila rakety na Srixon místo Babolatů. Spíš to bude mít přestříkané, ale v určitých momentech měla horší cit na balon, než z dřívější Babolatou. Ostatní zápasy v normálu. 

Večer se dá alespoň dobře zrelaxovat v hotelu Crowne Plaza. V areálu s chodím za běhat a na hotelu se snažím denně plavat 40 bazénů (25m), což je 1 km. V Praze se k tomu nemám šanci dostat.


No comments: