Monday, October 10, 2016

Kateřina Siniaková ve 2.kole Prudential Hongkong Tennis Open

Dneska se začalo hrát prvního kolo v Hongkongu s dotací WTA International 250.000´. Vypadá to, že všechny hráčky jdou do toho "naplno". Dnes už dorazila i zatrénovala finalistka z Beijingu Johanna Konta, která včera dohrávala finále. Jak už jsem říkal, na dvěstěpadesátku má turnaj hodně silné obsazení a co se mi potvrdilo vnitřně dnes, tak prvních sedm hráček má ještě nějaký ten bonus za příjezd sem. 

Dnes se odehrálo šest zápasů. Na centru zahajovala Venus Williams s Japonkou Ozaki 6-4 6-1. Poté od třetí hodiny byl slavnostní zahájení turnaje. My jsme tou dobou se podruhé rozehrávali na zápas. Dopoledne jsme hráli na centrkurtu, ale museli jsme se dělit o kurt s deblistkami. Bylo docela vedro a velká vlhkost. Na hraní nic moc, protože se grip rakety rychle opotřebovává pocením a pak klouže. 

Kateřina Siniaková nastoupila proti Američance Nicole Gibbs. Zápas trval dvě hodiny. Kateřina obrátila v prvním setu z 1:3 na 6:3. Ve druhém setu se ji nepovedl začátek i když měla vedení 40:15 v gamu a od toho se pak odvíjel zbytek setu (zbytečně) 4:6. Ve třetím vybojovala silou vůle vítězství 6:2. Zítra máme volno a budeme jen trénovat. 

Další zápasy bez překvapení. Cornet-Lepchenko 6-2 6-3. Viděl jsem Varvaru několikrát hodně trénovat v posilovně rychlost a pohyb, ale na mladší běhavý soupeřky nestíhá pohybem.  Alex Krunič spláchla Kumkhum 6-1 6-0 a večer si mohla v klidu zajít do kina na Deep Horizon. Dále Gavrilová-Zhu 6-0 6-2 a Chirico-Lee 6-2 6-1.  

Byl jsem překvapený kolik dneska bylo lidí. Tohle turnaje potřebují. Tribuny byly plné a diváci fandili po každém míčku. No oni fandili i v průběhu hry,  když to jedna hráčka zrychlila,, tak hned hlasitě oddechovali. Hongkong žije tenisem, aspoň tento týden.  

No comments: