Sunday, October 2, 2016

Začíná China Open


Kateřina Siniaková se probojovala z další kvalifikace do hlavní soutěže na China Open v Pekingu. Má sebou dva zápasy, přitom ten první proti Slovence Janě Čepelové ji byl stavu 3-0 skrečován. Mělo by ji to pomoci ke z regenerování sil do dalších bojů. Ale o postup musela bojovat proti Američance Lepchenko tři hodiny a po setech 2-6 7-6 7-6 je v hlavní, kde bude hrát v úterý pro první nasazené A.Kerber.

Všichni melou z posledního. Ti co jsou tady už třetí, nebo čtvrtý týden jsou vyždímaný, nebo unavený. Počasí se mění a většina z nás cestuje z jihu Číny na sever, kde je zase úplně jiné počasí.  Je chladněji a teploty jsou lehce přes dvacet stupňů. Je to náročné spojené ještě s cestováním.

Ale Peking je úplně jiné město. Působí civilizovaněji a více evropsky. Více lidí umí trochu anglicky, na silnici to není džungle, kde se neustále troubí a jezdí v protisměru, nebo všemi směry.  Bydlíme u olympijského stadionu a na kurty to máme jen deset minut autem.


Souběžně se hraje ATP i WTA turnaj. Areál je obrovský, kde hlavní dominantou je centr kurt Diamond, dále menší centr kurty Lotus, Moon, Brad Drewett a dalších osm kurtů. Na tréninky jsou jen připravené celkem šest kurtů. Areál se dost prý vylepšil, v minulosti to „peklo“. Na takový turnaj je, ale dost malá posilovna km dispozici. Hlavní sponzorem turnaje je Mercedes Benz.

No comments: