Wednesday, September 14, 2016

Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále WTA Tokio

Dneska to bylo náročné pro všechny. Ráno nám zrušila rozehrávku Jana Čepelová, tak jsme hráli sami a po obědě nastoupila do druhého kola  Kateřina Siniaková proti Američance L. Chirico. Obě jsou stejně staré a naposledy se utkaly v juniorském Wimbledonu před třemi lety, kde zvítězila ve třech setech Chirico. 

Letos má Američanka dobrou sezónu, když prolomila hranici světové stovky a na velkém turnaji v Madridu postoupila z kvalifikace až do semifinále. Jasný zápas se otočil skoro až k porážce. Kateřina neustálým tlakem soupeřku přehrávala, to bylo to správné co na ní platilo. Stav zápasu po hodině a půl byl 6-4 5-2, když se začalo hrát úplně něco jiného, až z toho byl mínus druhý set 5-7. Přitom přeci platí, že hraji to díky čemu vedu. 

Třetí set se hrál a nehrál, až z toho bylo vedení 5-3, 5-4 a dva mečboly, které Chirico vždy dobrým servisem odvrátila. Nakonec 5-6 a povstání z beznaděje po naší poradě na kurtě a návratu k útočné hře završené šňůrou pěti bodů po sobě a vyhraným tiebreakem třetího setu 7-4. Celkem se hrálo skoro tři hodiny.

Slovenka Čepelová porazila ve druhém kole Korejku Jang 6-3 6-1 a V.Lepchenko porazila J.Larsson 6-2 3-6 6-4. 

Po sedmé večer nastoupily do čtyřhry Krunič, Siniaková. Zápas otočily do supertiebreaku, když se od druhého setu hrálo pod zataženou střechou centrálního kurtu. 


No comments: