Tuesday, September 20, 2016

Jsme v Guangzhou WTA

V pondělí jsme doletěli do čínského Guangzhou a na večer jsme zatrénovali. Ale moc jsme  v Guangzhou nepobyli. Je těžké a náročné po docela úspěšném týdnu se během dvou dnů zmobilizovat a začít zase od znovu. Regenerace žádná, pouze celý den na cestě a následující den zápas. Christina McHale se ten den ještě vytáhla z turnaje a šetřila síly na kvalifikaci ve Wuhanu. 

 Nutno dodat, že pro Katku Siniakovou byl los docela těžký a k tomu bylo potřeba být připravený od začátku. K tomu Anet Kontaveit dobře servírovala a hrála dobře. 

Tak tentokrát jen o turnaji od začátku. Guangzhou je veliké město snad přes 13 milionů obyvatel a z letiště jsme jeli autobusem něco přes hodinu. Turnaj se hraje v obrovském olympijském komplexu, kde se nacházejí různá sportoviště. Pro tenis jsou k dispozici centr a kurt jedna taky s hledištěm okolo kurtu a následuje dalších minimálně deset kurtu. 

Z WTA jsme byli informovaný, že je lépe jíst pouze na tenise, nebo v hotelu, že na jiných místech nemohou garantovat bezpečně jíst, nebo že by jídlo mohlo být kontaminované. V klubu bylo pro hráče zajištěno všechno od jídla až k pití. Jen třetinkové lahvičky byly přeci jenom male. Hotel byl luxusní a v pondělí večer se v něm konala player´s party. Na kurty jsme jezdili ošuntělým autobusem. Touto dobou jsou v Guangzhou vysoké teploty přes třicet stupňů. 

Zítra se přesouváme do Wuhanu, kam se letí 2 hodiny přímkou. 

No comments: