Saturday, July 2, 2016

Wimbledon, prší, prší a bude se hrát i v neděli - den 4 a 5

Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová postoupily do třetího kola. Zítra se bude dohrávat zbylé zápasy druhého kola. Lucii Šafářovou jsem neviděl hrát, ale porazila Američanku Crawford 6-3 6-4 a je ve třetím kole.

Kateřina Siniaková porazila nasazenou Caroline Garcia 4-6 6-4 6-1. Potěšila nás tím, ale i své okolí. Musím říci, že Garcia má hodně silné podání o které se dokáže opřít. Ale dnes si možná nepřipouštěla, že by měla hrát s Katkou na tři sety a mentálně na to dojela. Katce se podařilo vyhrát druhý set, ve kterém se nenechala zlomit, i když slibné vedení 4-1 soupeřka dotáhla na 4-4, ale následně ji znovu breakla a set vyhrála. 


Ve třetím setu se Garcia úplně přestala pohybovat na nohách, a jak se říká; bez pohybu se nedá hrát. Kateřina toho využívala a nedávala Francouzce možnosti k obratu. Když už Garcia chtěla začít znovu hrát svůj tenis za stavu 5-0, tak už pro ni bylo pozdě. Kateřina větší obrat nepřipustila, i když za stavu 5-1 se bojovalo o fiftýny a zápas dokončila pod kontrolou. Udělala nám radost.

Bylo šest večer a vydali jsme se koukat na soupeřku v dalším kole. To jsem se nejdříve musel jít podívat na pavouka, kdo to je, protože na ty moc nekoukám. Radwanska-Konjuh. Nejdříve to byl jednoznačný zápas pro Radwanskou, která přehrála hodně kazící Konjuh 6-2 2-1, ale poté se Konjuh chytila na pár míčích a svým tlakem se dopracovala do třetího setu až ke třem mečbolům. Konjuh pak za stavu 7-7 při doběhu kraťasu šlápla na míč, který sjel po pásce nečekaně pod nohy a zranila si hodně blbě kotník. Po ošetření ještě pokračovala, ale nemohla hrát. 

V pátek holky hrály pouze čtyřhru Siniaková, Krejčíková-Para Sonja, Medina skončil zápas 6-4 4-6 3-6. Byli jsme vzhůru od sedmi hodin, rozehrávali jsme se v půl desáté a den se hodně roztáhl kvůli dešti. Asi pětkrát se nastoupilo na zápas a zase se šlo schovat. Nakonec dohrávka skončila v půl sedmé večer.

No comments: