Tuesday, June 28, 2016

Úžasný začátek pro Alexandrovou - Wimbledonu - den 1

Všichni si určitě pamatujeme její zápas na Spartě v roce 2014, kdy vyřadila v prvním kole první nasazenou Lucii Šafářovou. Dnes ve Wimbledonu přešla další milník ve své kariéře.  Podle mě jako poslední se dostala s žebříčkem 223 do kvalifikace, kde "přežila" dva "smrťáky" 14-12 ve třetím setu s Vogt a o postup s Angličankou Dart 13-11 a zamířila tak vůbec poprvé ve své kariéře do hlavní soutěže Grandslamu. Ale napínavý příběh má pokračování...

Ruska Ekaterina Alexandrová by možná už mohla mít i český pas, řadu let žije v Praze s rodinou a jsou to moc fajn lidi, kteří se snaží být stranou, mluví taky perfektně česky. (S tím pasem bych neváhal). Vyrůstala na Olympu a v průměrných poměrech objíždí turnaje po Evropě s velkou pokorou! A tu pokoru myslím velmi vážně! 

Dnešní den se ji, ale podařil udělat další postupný krůček do vysněné světové stovky, opět říkám s velkou pokorou. Nezalekla se Show kurtu číslo dvanáct s většími tribunami a poslala domů nasazenou favoritku Srbku Anu Ivanovič 6-2 7-5. Myslím, že to je naprostá bomba pro ni a její okolí. Hodně si to zaslouží! Ze statistik je vidět že hraje hodně na riziko.

Ve druhém kole ji čeká Němka Friedsam. Obě hrají útočný, ale více rizikový tenis je na straně Ekateriny. Ale Němku už jednou porazila, a to v loňském roce na koberci v Kreuzlingenu. Jestli bude příběh pokračovat , nechme se překvapit do středy. 

My máme za sebou poslední den trénování a zítra zápas. Jen bych se zmínil, že první dny hodně hráčů cvičilo rovnováhu a balanc na půl míčích a hodně snižovali těžiště dolů. Není špatné zařadit tyhle cvičení do tréninků.

PS: Ještě jedna věc. Sehnat fotku Ekateriny je skoro nemožné. Facebook nemá, Twitter nemá, Instagram nemá. je vidět, že se bez toho dá obejít. 

No comments: