Tuesday, June 14, 2016

Siniaková doplní další 4 české hráčky v hlavní soutěži - Birmingham WTA


Asi nemá cenu psát, že tady prší, protože tady prší skoro pořád a když už nemá pršet, tak zase začne. Dneska se hráčky rozcvičovaly asi třikrát, že půjdou hrát, ale vždy se to stoplo a kurty se znovu přikryly plachtou. V poledne se změnilo pořadí zápasu a dopředu se hned dostaly na první rundu všechny čtyři zápasy finále kvalifikace. Druhý den je to bez rozehrávky, kdy jdou hráčky rovnou na zápas. Musí se více rozcvičit mimo kurt.  

Už měly jít na zápasy ve třináct hodin, ale déšť neustál, dále ve čtrnáct už byly všichni rozcvičený a připravený venku jít na kurt, ale opět z toho nic nebylo a kurty se znovu zatahovaly. V patnáct už začal ostrý start a na čtyřech kurtech vedle sebe se mohla dohrát kvalifikace.  

Kateřina Siniaková porazila Srbku Sashu Krunič 6-3 6-3 a oplatila ji tak poslední dvě porážky. Sice začátek byl v trochu v panice 0-2 15:40, ale nakonec důležitý game na 1:2 Katka ubránila a postupně se odrazila k dobrému výkonu, kdy rychlostí a tlakem v kurtě soupeřku porazila a postoupila do hlavní soutěže, kde doplní čtveřici českých hráček Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Bára Strýcová, Lucie Šafářová. Bohužel všechny čtyři hrají první kolo mezi sebou. 

Jak se hrály zápasy vedle sebe, bylo krásně vidět, komu z jakého úderu to létá rychleji a kde naopak má slabinu. Takhle bylo pěkně vidět, že Paszek, Bondarenko, Pironkova jsou backhandové hráčky. Ale s tím se setkáváme poměrně často :).

Výsledky z kvalifikace -  Paszek-Tatishvili 6-3 6-2, Pironkova-Bondarenko 7-5 6-4, McHale-Linette 6-4 6-3. Na centr se odehrály dva zápasy hlavní soutěže Keys-Babos 7-6 6-4 a Watson-Giorgi 6-4 7-5 a na jedničce Ostapenko prohrávala 1-4 Pavlyuchenko, ale otočila to na 7-6 6-1. Aljona se umí vytáhnout na hráčky. 

V player´s lounge taky bylo vidět jak hráčky odpočívají, jestli si pamatujete na článek - Nechte hráče spát . Magdě Linette zdřímnutí moc "neprospělo", o postup podlehla McHale, ale byla vylosovaná jako lucky looser, tak měla štěstí a pokračuje v turnaji dále. Někdo taky koukal na fotbal Česko- Španělsko. Já si šel na večer zaběhat 9 km do města. 






No comments: