Thursday, June 9, 2016

Překvapení v Hertogenbosch

Turnaj pokračuje a v něm jsou pár překvapení. Ale nejdříve k nám Kateřina Siniaková podlehla v úterý druhé nasazené Jeleně Jankovič 4-6 2-6. Zápas nebyl špatný, Katka vedla 3-0, ale nadějný stav neudržela. Jankovič se zlepšila a hru vyrovnala na 3-3 a pak v celém zápase rozhodlo, že přeci jenom si víc pomohla přímými body na servisu oproti Katce a pak těch pár chyb. Ještě jedna věc, která se změnila v průběhu zápasu, Jankovič sedělo hrát hodně za pohybu a nešlo otvírat kurt prvním míčem po lajně. Druhé kolo, které hrála Jankovič nerozumím, protože podlehla Rodina 7-6 1-6 4-6. Na to, že Katka s ní včera trénovala a spláchla ji 6-2, tak dnešní výsledek nechápu. Ale, jak někdo říkal, ženský tenis nemá logiku. 


Ve čtvrtfinále hraje první nasazená Belinda Benčič, která se vrací po dvou měsících po zranění. Tady na turnaji vyhrála první kolo 7-6 ve třetím setu s Van Uyatvanck a dnes přehrála Lepchenko 3-6 6-3 6-2. Jak znám Belindu, tak na turnaje jezdí už připravená, ne se jen rozehrávat. Její soupeřkou bude Viktorija Golubič, která postoupila z kvalifikace. Viděl jsem její druhá zápas v kvalifikaci a jedna věc mě zaujala. I když prohrála první set 6-7, tak působila vyrovnaně klidně, až ledově a přitom sebejistě, že ten zápas vyhraje. Svým body language působila soustředěně a bylo vidět, že nepochybuje o vítězství. Zbylé dva sety vyhrála 6-2 6-2. 

Další zápasy čtvrtfinále. Kristina Mladenovič-Elise Mertens. Mladenovič přiletěla v pondělí z Paříže po úspěšné čtyřhře. Mertens se kvalifikovala a v prvním kole překvapivě vyřadila Bouchard 6-2 6-0. Dá se říci, že Kanaďanka byla nachlazená a zápas nemohla ani zvládnout. 

Brengle - Kozlova. Kozlova porazila ve druhém kole Aljonu Ostapenko 7-5 6-2. Přitom Aljona oslavila na turnaji devatenácté narozeniny a stihla si zajet do Amsterodamu.  Brengle to je příběh na samostatný blog. Nenápadná Američanka do které by nikdo neřekl, že bude hrát takhle vysoko na okruhu. 

Poslední čtvrtfinálový zápas je Coco Vandeweghe - Rodina.  Coco tady předloni vyhrála turnaj a asi to má tady oblíbené. Její rány se na trávě těžce vrací, což ji vyhovuje. Ruska Rodina je překvapením ve čtvrtfinále. 

V úterý byla taky párty, která se koná každý rok na zahradě domu majitele turnaje. Party je jedna z vydařenějších na okruhu, kam dorazí všichni.  Hráčky co druhý den hrají zápas, tak se vytrácejí před jedenáctou spát.  

My míříme do Birminghamu. Ve čtvrtek nám to letí přímo z Amsterodamu. V Anglii by mělo být lepší počasí, tak uvidíme.



No comments: