Sunday, May 22, 2016

Začíná druhý Grandslam sezóny - Roland Garros


V neděli začíná první kolo antukového Roland Garros. Počasí moc nepřeje a vypadá to, že zítra bude pro nás dlouhý den. Má opět pršet. V sobotu jsme jednou zatrénovali v klubu Jean Bouile, který je kompletně z rekonstruovaný, že by ho nikdo nepoznal od loňska. Vlastně celý areál Roland Garros se bude rozšiřovat o vedlejší botanickou zahradu, kde bude vybudován ještě jeden velký stadion.


V sobotu jsme zatrénovali jednou a večer vyrazili do centra Paříže, kde jsme shlédli decentní kabaret v Lido. Hráči mají možnost mít lístky i na další atrakce v Paříži, tak jak je to běžný i na dalších Grandslamech. Tady je možnost vyrazit na loď, která pluje hodinu po Seině, nebo na Effeilovku, nebo do Disneylandu a další

V neděli jsme museli půl hodinu cestovat na trénink do haly, vzhledem k dešti ani jiná možnost nebyla. V hale bylo šest kurtů, my jsme nakonec urvali kurt pro sebe a Katka zatrénovala se Solar Espinosa, kterou vyřadila ve finále kvalifikace, ale Španělka měla kliku a vylosovala se jako jediná lucky losser. Místní členové klubu měli připraveného fotografa, který jim dělal fotky s hráči z RG.  

V pondělí bude hrát Kateřina Siniaková-Suarez Navarro, Karolína Plíšková-Rogers, Strýcová-Hradecká, Allertová-Nara,  v úterý Kristýna Plíšková-Pereira, . Zajímavý zápas vidím mezi Ostapenko-Osaka, obě jsou stejně staré a Osaka postupně míří do top 100 na světě.  

No comments: