Saturday, May 14, 2016

Kateřina Siniaková si zahraje o první letošní titul - Empire Slovak Open 2016


To byl obrat v dnešním zápase. Kateřina Siniaková vybojovala své letošní první finále na okruhu ITF Pro Circuit. V Trnavě se hraje o celkovou dotaci 100.000´Usd. Zápas se Zarinou Diyas byl nahoru, dolu. V závěru třetího setu přišlo přerušení kvůli dešti a o po návratu na kurt tři vyhrané gamy v řadě a postup do finále. Kateřina Siniaková - Zarina Diyas 6-3 0-6 6-4.

Katce se vydařil úvodní vstup do zápasu a vedení 4-1, kdy v delších výměnách nechybovala. Po ošetření byl stav 4-3 a následně 6-3. Ve druhém setu začala Zarina hrát líp, více do lajny a Katka vypustila set na 0-6. Od třetího setu se začaly dít věci. Zarina pokračovala v tlaku a hned šla do vedení 0-1, když následně Katka zlepšila hru a odskočila do vedení 3-1, aby od té doby uhrála pouze jeden míč na stav 3-4. V ten momentě se na kurtě rozpršelo a v nejnevhodnější okamžik přišlo půlhodinové přerušení.

Katka se převlékla do suchého, srovnala myšlenky a po návratu vyhrála tři gamy po sobě. Nejdůležitější byl game za stavu 4-4, kdy se hra lámala na obě strany. Game vybojovala a podávala za stavu 5-4 na vítězství v zápase. Pochopila, že nemusí jít hned po esu, pár chyb, překvapivý moment na servisu a proměněný druhý mečbol a postup do nedělního finále.

Ve druhém semifinále zvítězila Sevastová nad Šrámkovou 6-1 6-3. Lotyška nechala vybláznit Slovenku a ta hodně kazila. Pro Šrámkovou je postup do semifinále taky velkým úspěchem.

Zítra finále od 11 hod. - Sledovat můžete zde: 

No comments: