Friday, May 20, 2016

Do hlavní Roland Garros míří Siniaková a Hradecká

Páteční den byl hodně dlouhý a začínal nám velmi brzy. Nevím, kdy se udála ta změna, nebo jestli jsme v loňském roce nemuseli cestovat na kvalifikace turnajů, ale poslední dobou začínají kvalifikace už od deseti hodin. Zrovna dneska to nechápu, když se hrálo poslední kolo a tolik zápasů by se dalo stihnout i od jedenácti. 

My jsme vstávali už v půl sedmé ráno a za hodinu jsme měli shuttle do areálu, který byl poloprázdný. Od 8:30 půlhodinová rozehrávka a hodinu před zápasem si dala Katka rezervu na přípravu. Kateřina Siniaková zápas zvládla se Španělkou Solar-Espinosa 7-6 6-1. Druhý set byl neskutečně výborný, kdy pasivní Španělka byla pod neustálým a soustavným tlakem Katky. V prvním setu začala naopak aktivně a rychlou hrou, ale po čtyřech gamech její hra slábla.

Klára Koukalová zápas nezvládla s Turkyní Buyukakcay 1-6 3-6. Turkyně hrála dobře a Klára se začala chytat až koncem druhého setu. Ještě Kláře svitla naděje na lucky looser, ale Slovenka Kučová podlehla, a tím se Klára nedostala mezi žebříčkově první čtyři lucky loosery, kteří se losují. 

Odpoledne kolem páté jsme v šatně potkali vyřízeného Jirku Fencla. Jeho svěřenkyně Lucie Hradecká odvrátila celkem pět mečbolů a zvítězila nad Američankou Min 6-7 6-1 11-9. Jirka vypadal hodně vyčerpaně, ale měl radost. Jirka Vaněk mu dával příklad z letošního Australian Open, kde v prvním kole odvrátila Němka Kerber dva mečboly a nakonec celou Austrálii vyhrála. 

Do hlavní míří i čtyři mladší naděje Chirico, Soylu, Sorribes Tormo a Siniaková. Hlavní soutěž začíná v neděli, kdy se bude hrát spodní polovina pavouka neděle, pondělí a horní polovina pondělí, úterý. Na večer jsme vyrazili na ochutnávku Francouzských vín.

No comments: