Thursday, April 28, 2016

Tři naše hráčky ve čtvrtfinále - J&T Bank Prague Open


Ve čtvrtek pokračují čtvrtfinálové zápasy. Hráčky které už vypadly a mají ranking okolo 118. místa, tak míří do Madridu, kde je dnes zápis do kvalifikace povinného turnaje Premier Mandatory. Všechny zápasy budou zajímavé a i duel, kde nebude ani jedna Česká hráčka. Kuznetsova-Puig, obě se letos potkaly ve finále v Sydney, kde hladce vyhrála Světlana, ale Puig má letos dobrou sezónu. 

Karolína Plíšková-Camila Giorgi na zápasy dva nula. Obě hrají hodně útočně, ale Kája má opravdu zbraň ve svém podání. Včera v zápase s Katkou Siniakovou si tím hodně pomáhala. Škoda, že Katka nechytila lepší úvod zápasu, kdy musela dotahovat hned skóre z 0:3. Dnes už Kateřina odlétá do Madridu. Hra se zlepšuje a postup by si zasloužila. 

Bára Strýcová-Samantha Stosur, Bára má motivaci uspět doma na Spartě. Na vzájemné zápasy je to jedna nula pro Báru. Vypadalo to, že Stosur by tohle počasí nemuselo sedět, když je z Austrálie, ale pamatuji si, že podle mě vyhrála WTA titul, když se turnaj hrál ještě pod ECM a zrovna počasí tenkrát, taky nebylo o moc lepší.

Lucie Šafářová-Su-Wei Hsieh, Lucka sbírá postupně první svá vítězství v této sezóně. Má motivaci získat tady na Spartě třetí titul. Se soupeřkou se už jednou potkala v loňském roce na trávě a zvítězila 6-2 6-3. S Hsieh jsme měli před dvěma lety trénink v Austrálii, jinak si nepamatuji, kde s kým trénujeme, ale tohle mě utkvělo dodnes v hlavě. Přišla, chtěla hrát jen z místa, neběhala, body nechtěla hrát a snad ještě přišla pozdě. Taky ta hrá tak vypadá. 



No comments: