Sunday, May 1, 2016

Lucie Šafářová má třetí titul z Prahy - J&T Bank Prague Open


Sobotní finálový zápas přinesl napínavý konec se šťastným koncem pro naši hráčku. V tu dobu obě finalistky asi ještě nevěděly, že se znovu střetnou za dva v prvním kole Madridu. Turnaje, který je povinný pro hráčky z první padesátky.  Lucie Šafářová možná nastartovala obrat v letošní sezóně a po sérii porážek v prvních kolech, rovnou vyhrála celý turnaj. Zlepšovala se od prvního zápasu, kde málem vypadla v prvním kole.

Ve finále zvládla obrat proti Samantha Stosur. Po prvním setu, kdy Australanka jasně diktovala tempo hry se Lucii podařilo chytit začátek druhého a hned si vytvořila náskok 3-0. Australanka hodně takticky zvolnila, ale poslední dva gamy opět zabrala, aby byla připravená na třetí set. Tam se obě hráčky přetahovaly, ale za stavu 3-3 Stosur udělala pár lehkých chyb a Lucka už šla do vedení 4-3 s breakem na 5-3, Stosur ještě snížila na 5-4 a poslední game s novými míči už jasně nasměroval k vítězství brněnskou rodačku. 3-6 6-1 6-4. Hodně Lucce fungoval servis, když dala celkem 14 es za zápas. 

Současně s finále se začala hrát i kvalifikace v Madridu. Zajímavý postřeh je, že hráčky kolem osmdesátého místa zamířily místo do kvalifikace do hlavní na ITF 100.000 v Cagnes-sur-mer., aby měly více šancí uhrát body, které možná za pár týdnů budou obhajovat z loňského roku. 

No comments: