Monday, February 8, 2016

Klára i Katka do hlavní - WTA St. Petersburg Ladies Trophy

Poslední den kvalifikace a hráčky, které dohrávaly v neděli Fed Cup začaly najíždět do Petrohradu. Je to hned poznat na tréninkových kurtech, kde se rázem  musí trénovat ve čtyřech. V obou halách se hrálo po dvou zápasech kvalifikace. Ještě ráno se stihla odhlásit pro zranění kotníku Karolína Schmiedlová a tak se vědělo, že bude minimálně jeden lucky looser do hlavní. Letos je nové pravidlo, že se lucky looser losuje a není to podle žebříčku, tak i první nasazená musela hrát zápas naplno. 
Obě Sparťanky zvládly zápasy na výbornou a zajistily si postup. Klára Koukalová porazila Rumunku Tig 6-4 6-3 a Kateřina Siniaková byla lepší než Ruska Panová a zvítězila 6-3 6-3. Katka hrála dobře, dělala méně nevynucených chyb a ve druhém setu zvládla zastavit dva obraty, ke kterým se Panová nadechovala. Za stavu 1-2 měla break a za stavu 4-3 zabrzdila návrat do gamu ze stavu 40:15 na shodu. Zápas měl nevšední přerušení ve druhém setu za stavu 3-2, se spustil protipožární alarm a všichni měli opustit budovu, ochranka začala nutit hráčky, aby vyšly z haly, ale nakonec se po pěti minutách začalo hrát dále. 

Zápas Siegmund- Kozlová bych "tipoval" obráceně, ale Kozlova dnes dělala minimum chyb a snažila se rozběhávat Němku do forhandu. Při setbolech se snažila rozhodit Ukrajinku diskuzí s rozhodčí, což děla vždy když prohrává, ale Kozlová ji měla přečtenou. Ve druhém setu už Němka nebojovala, ale štěstí ji přálo a dostala se právě jako lucky looser do hlavní. Čtvrtý zápas jsem neviděl: Paszek-Karatantcheva 7-6 6-4. Paszek se daří a potvrzuje to od ledna, kdy má nahráno docela hodně zápasů. 

Večer byla na plánu player´s party v hotelu Four Seasons. Zítra začíná hlavní od 9:00 hodin ráno.

No comments: