Saturday, January 16, 2016

Příprava v Melbourne

Od pondělí trénujeme v Melbourne parku. Vzhledem k tomu, že od středy začínala kvalifikace, tak tréninky byly rozdělené jednou v areálu a jednou mimo areál. Nasazené hráčky trénují jen v areálu. My občas hraje naproti v Národním centru, nebo jezdíme do Albert parku.

Letos mi přijde, že se opět poměr rychlých kurtů otočil a na turnajových je to rychlejší, než v Národním centru. Vloni to bylo přesně naopak. Ve středu dosáhly teploty přes 42 stupňů na kurtě a tréninky nebyly doporučený, pouze na vlastní riziko. Ale stejně většina hráček trénovala. Australian Open tomu chtěl zabránit, že nevydával nové míče, tak hráčky hrály se starými. 

Ve čtvrtek a pátek přišel teplotní šok, kdy byla velká zima. Pouze 17 stupňů a silný vítr. Jeden den jsme tak hráli v hale. Některé hráčky zústávají po celý týden jen v hale. My střídáme tréninky, zatím se nám daří mít kurt jen ve dvojici. Od pondělí Kateřina zahrála s mnoha hráčkami Duchevina, Krunič, Ozaka, Johansson, Klára Koukalová, Denisa Allertová, Baczinsky, Ostapenko, Kovinič, Kasatkina.

Páteční večer byla Player´s party v hotelu Sofitel ve 35. patře, kde byl celý Melbourne jak na dlani. Oproti loňsku byla party vydařenější. Australian Open je teď dost pod tlakem, tak se snaží turnaj co nejvíce vylepšovat pro hráče. Asie a Pacific tlačí na změnu místa.

V sobotu se dohrává poslední den kvalifikace a v Melbourne parku bude probíhat Kid´s day. Nám zbývají poslední dny před turnajem. V pondělí bude začínat horní polovina pavouka. Očekávájí se teploty přes 35 stupňů.



No comments: