Tuesday, January 5, 2016

Deštivý den v Shenzhenu - den 2

V úterý od rána pršelo a hlavní supervisor čekal do jedenácti dopoledne s programem. Nakonec déšť ustál a první tři zápasy se rozehrály venku od dvanácti hodin. Jediný zápas co se stihl dohrát byl mezi Američankou N.Gibbs a Terezou Smitkovou 6-0 6-2. Ostatní znou přerušil déšť a pokračovalo se až v půl třetí v hale. 
Na volnou kartu od IMG startující Ruska I.Kromacheva nevyužila los s domácí Číňankou Zhang, která taktéž obdržela volnou kartu, podlehla 3-6 3-6. Irinu znám hodně dlouho, od jejích 13-cti let. Šikovná, ale něco k tomu chybí, včetně rychlé reakce, když má míč pod nohami. 
První nasazená Agnieszka Radwanska nastoupila v hale proti agilní Srbce A. Krunič 6-4 6-3. Srbka držela krok s favoritkou, ale co na plat, když za stavu 4-5 vyhodí tři lehké míče , nahraný forhand do autu, debl, síť a tím odevzdá set soupeřce. V hale je velká vlhkost a hodně špatně se v ní dýchá. Vedle na kurtě zvítězila překvapivě Estonka A. Kontaveit nad Shvedovou 6-4 7-6.
Mezitím stihli místní organizátoři vysušit ručníky centrální dvorec, kde nastoupila E. Bouchard proti D. Vekič. Zápas trval přes dvě hodiny. Na Bouchard je vidět, že zesílila hořejšek ramen a ve výměnách se nebojí hrát, sice ještě chybuje, ale půjde postupně nahoru. Vekič hrála výborný zápas, po úvodní ztrátě setu 4-6, hrála opravdu dobře a šla do vedení 6-1 3-1, ale vyhraný break nepotvrdila a nakonec třetí set prohrála 5-7.
Petra Kvitová musela vzdát zápas  se Zheng 2-6 skreč. Wang porazila Kontu 6-3 3-6 6-3 a Voegele se dostala jako lucky looser místo Linette, která skončila na kapačkách po noční nevolnosti z jídla. Tu jsem schytal vloná já tady. Večerní čtyhry se dohrávaly pod umělým osvětlením. Katka s Duchevinou porazily Beck, Rodina 7-6 6-3. 

Zítra se začíná od 11 hodin. Sledovat zápasy můžete zde: 

Zítra se hraje Begu-Friedsam může být zajímavé. Bouchard-Gibbs uvidí se jestli Kanaďanka potvrdí nárůst formy. Radwanska spláchne Zhang, Babos-Niculescu na zápasy vede Rumunka 3-0. Hsieh- Riske.

No comments: