Wednesday, January 20, 2016

AO - mládí vpřed - den 3

Středeční ráno bylo poznamenané ranním deštěm. Dokonce mi dneska nebagrovali před hotelem, kde bourají mrakodrap a zbíječkou rozbíjejí stěny už od sedmé ranní. Zápasy to neovlivnilo a dnešní program se stihl odehrát. Hrála se horní polovina pavouka do dalšího kola postoupilo šest hráček, kterým bude letos pod 21 let.

Mládí pokračuje dále
Zápas Kasatkina-Konjuh 6-4 6-3. Obě hráčky jsou ročník 97 a letos jim je 19 let. Kasatkina si s míčem hraje a Konjuh do toho řeže. Ale dnes 12 dvojchyb a 47 nevyunucených chyb Konjuh bylo moc. Vítězka si zahraje proti Sereně. 

V dalším kole si proti sobě zahrají Rusky Gasparyan-Putintseva. Putinsteva je ročník 95 a letos 21 let. Gasparyan je o rok starší. Dnes ji hodně fungoval servis s osmi esy a 84 % úspěšností prvního podání. Putintseva je malý buldok, nenechá si nic líbit a ze zápasu umí vytěžit cokoliv a nemá problém hrát klidně kopce.

Belinda Benčič (97´) s přehledem porazila Maďarku Babos 6-3 6-3. V dalším ji čeká Bondarenko, která poslala domů Kuznetsovou 6-1 7-5. Bondarenko před dvěma roky jezdila kvalifikace, když se vracela po mateřské na turnaje. Je hodně disciplinovaná a maká ve svém věku hodně. Na turnaje jezdí společně s rodinou a musí stíhat se starat taky o dceru přes den.

Předloňská juniorská vítězka Australian Open Ruska Kulichkova nakonec udolala nepříjemnou čopařku Niculescu 6-4 2-6 6-4. Ruska do toho hodně chodí a je potřeba ji dostat hodně do stran. Dneska úspěšnost 88 % prvního podání je vysoké číslo. 

Radwanska porazila Bouchard 6-4 6-2. Ale Kanaďanka se bude lepšit a lepšit. Škoda, že končí Petra Kvitová, ale Gavrilová byla hodně aktivní od začátku a k tomu má už dost cenných skalpů hráček, co jsou před ní na žebříčku. Gavrilova má čerstvě od prosince Australský pas. Další škoda, že končí Kristýna Plíšková, která podlehla Puig 7-9 ve třetím setu. 

Zajímavé zápasy zítra
Beck-Bacsinszky, Osaka-Svitolina, Strýcová-King, Allertová-Lisicki, Karolína Plíšková- Georges, Cornet-Zhang - jak zahraje Číňanka po výhře nad Halep


No comments: