Thursday, January 21, 2016

Australian Open - 3 Češky do 3.kola - den 4

Ve čtvrtek se dohrávala spodní polovina pavouka a na programu byly i tři zápasy našich hráček. Azarenka vypadá, že je v shape. Když už jsme dorazili ráno před devátou do posilovny, tak tam už makala na dynamických startech, které prokládala expandrem a cvičením na balanc těla. Pak už běžela na kurt Margaret se rozehrát před druhým zápasem s Kovinič. 

Tři našed hráčky jdou dále. Bára Strýcová porazila Američanku King 7-6 6-4. Zápas byl hodně těžký. Denisa Allertová se postarala o překvapení, když vyřadila nasazenou Němku Lisicki 6-3 2-6 6-4. V prvním setu dělala Němka více nevynucených chyb, ale začátek druhého setu si už pohlídala a hned odskočila do vedení 3-0. Ve třetím setu v závěru byla aktivnější Denisa a po tuhém napínavím závěru, kdy se tahaly o game na 5-4 to zvládla. Patří ji velká gratulace! Karolína Plíšková porazila Němku Georges 7-6 6-1. Asi tím nepotěšila Německou kapitánku Barbaru Rittner, která je tady na pozorování jako ostatní kapitáni Fed Cup týmů.

Další zápasy, které měly být napínavé. Japonka Osaka porazila Svitolinu 6-4 6-4. Japonka měla po celý zápas lepší statistiku na prvním podání kolem 61 %, kdež to Svitolina pouze 31 a a poměrně velké množství winnerů 27 oproti 17. 

Další překvapení Němka Siegmund vyřadila Jankovič 3-6 7-6 6-4. Siegmund moc oblíbená není, co já ji znám, tak se často hádá o míče a je nepříjemná. Jinak ještě hraje s jinou raketou na servisu a pak si mění jinou na return, ale myslím, že úplně jiný typ rakety. Aspoň vloni to tak dělala. 

Pokud se chcete dnes podívat na jiné než nasazené hráčky, tak doporučuji. Zápas Gasparyan-Putintseva, obě hráčky jsou od sebe o jeden rok a znají se velmi dobře. Nedají si to zadarmo a budou se hodně hecovat.

Mladenovič-Gavrilova - ruská Australanka má nové poblikum i věřím že bude pokračovat dále. Radwanska-Puig- Portoričanka měla formu v minulém týdnu v Sydney, ale Polka si to pohlídá. Ruska Kulichkova - Navarro Suarez - hra útok proti obraně. Belinda Benčič a Bondarenko. Serena Williams rozdrtí mladou Rusku, nebo ta ji vezme aspoň jeden set?


No comments: