Thursday, November 5, 2015

Thriller mezi Siniaková-Martincová 7-5 4-6 7-6 - Nantes ITF 50K

Včerejší program se hodně protáhl a velký boj se odehrál mezi našimi dvěma hráčkami, které obě zaslouží velkou poklonu k jejich výkonu. Přes tři hodiny bojovaly a byly odvráceny tři mečboly na jedné straně a dva na druhé. Nakonec po setech 7-5 4-6 7-6 jde dále Katka Siniaková.

Ale zasloužila si vyhrát i Tereza Martincová, která hrála "životně" dobře a neviděl jsem ji takhle nikdy hrát před tím . Pro Katku to byl hodně náročný zápas, který zvládla obrátit se zraněním na noze a otočit ze stavu 4-5 ve třetím a dovést zápas do tiebreaku, kde už vedla 5-2, ale nakonec se break protáhl do stavu 10-8. Třetí mečbol na její straně byl ohlášený od rozhodčího "correction the ball was good", ale výměna se opakovala znovu, ale druhý úder už letěl do autu od Terezy a zápas skončil v půl osmé večer.
Co se hlavnímu supervisorovi nepovedlo bylo, že holky Katka a Renata Voráčová měly hrát ještě čtyřhru, ale niko nepočítal, že bude takhle pozdě.Najednou začal tlačit na to, aby Katka čtyřhru skrečovala pro zranění a ani nechtěl čekat, že by nastoupily na kurt. Katka u phyzia dala nohu přes křeče dohromady a v devět večer nastoupily na kurt, kde smázly domácí Francouzky. Dneska máme den volna a čtvrtfinále se bude hrát v pátek.

Pekný zápas se hrál taky večer mezi Kalininou a Sevastovou, který skončil výhrou Ukrajinky 6-4 6-2. Ta dobře servírovala a hrála útočně. První nasazená Friedsam si poradila s nepříjemnou Gruzínkou Shapatovou 6-4 6-3 a Rumunka Mitu vystřílela z kurtu Vrljič 6-4 6-3. Další zápasy druhého kola se hrají dnes. 


No comments: