Wednesday, November 11, 2015

Středa patřila Francouzkám v Limoges - # 3 den

Ve středu se dohrávaly poslední tři zápasy prvního kola. Čekalo se na první nasazenou Elinu Svitolinu jak si poradí s časovým posunem z Číny. A dnešní den patřil opravdu Francouzkám. Na zápasy se přišlo podívat docela dost lidí a byla vynikající atmosféra. 

V prvním zápase se představily domácí Francouzky M. Johansson a J.Coin. Johansson vyhrála před týdnem v Nantes ITF 50k. Poslední vzájemný zápas vyhrála Coin. Vyrovnání se z povrchem a taky s únavou Johansson vyšlo, i když se pěkně "zapotila" 4-6 6-3 6-4.
Neuvěřitelný zápas se hrál mezi první nasazenou E.Svitolinou a domácí Francouzkou P.Parmentier. Mladičká Ukrajinka asi ani neměla zapotřebí tady hrát, když ještě v minulém týdnu hrála v čínském Zuhai. Nástup ji vyšel hned dobře 2-0, ale Parmentier, topspinovým forhandem i z backhandového rohu měla neuvěřiltený tlak a Svitolině se nedařilo ji dostat do delších backhandových výměn. Francouzka šla do vedení 4-2, 5-3, 6-4.
Ve druhém setu Svitolina utekla do vedení 4-1 a 5-2, Parmentier zabojovala a dotáhla se na 5-4, ale pár nevynucených chyb ji stál druhý set 4-6. Ve třetím Svitolina už vedla 3-0 a zdálo se, že je konec. Paermentier už působila, že nebojuje.. Co se stalo během deseti minut byl stav 4-4 a domácí Fracouzka ožila a šla do vedení 6-5, poté 6-6 a čtyři mečboly Svitoliny 6-2 a následný obrat 13-11 v tiebreaku pro Parmentier. Svitolina prostě dojela na to, že to nedohrála a byla moc pasivní v koncovce zápasu. 
Ve třetím zápase C. Garcia měla namále s E. Alexandrovou. V prvním setu se Garcia nestačila divit. Alexandrova servírovala oba servisy v průměru 160 km/h a všechno na dva údery pozabíjela. První set Alexandrova 6-1. Další dva sety už jsem neviděl. Garcia otočila druhý set na 6-2 třetí byl hodně těsně 7-5. 

Poslední dva zápasy se začínaly hodně pozdě. Po osmé večer hrály dvě střelkyně Chorvatka D. Vekič porazila Němku C. Witthieft  3-6 6-2 6-1. Obě spolu hrály před dvěma měsíci v Taskhentu. Poslední zápas dokončila precizně hrající Ukrajinka K. Kozlova, která  porazila D. Kovinič 6-3 6-0.

No comments: