Saturday, November 14, 2015

Kateřina Siniaková si zahraje podruhé letos semifinále - WTA Limoges # 5 den

Dnešní den byl pro nás včasnější než ty předchozí dny. Všechno bylo posunuté dopředu od snídaně, tréninků i zápasu. Kateřině Siniakové se podařilo postoupit podruhé letos do semifinále WTA turnaje. Venku se pěkně ochladilo a tréninková hala v Crouzeixu byla pěkně promrzlá. Ve Francii skoro nikde v halách netopí, ale dnes bylo tak 5 stupňů. Skoro jsem myslel, že nedohrajeme ranní trénink. Vedla nás se od deseti hodin rozehrávala Louisa Chirico, která byla hodně zaskočená. 
Před dvanáctou jsme dorazili do zápasové haly, kde se hrálo první čtvrtfinále. L.Chirico-K. Kozlová 7-5 6-2. Kozlova se postupně zlepšovala v turnaji, dneska vedla 3-0, když byla aktivnější a vyťukávala zpátky soupeřku, ale Chirico má pomalejší začátky. Už to sleduji od Nantes, že prohrává první sety a pak přidává. Dneska postupně zrychlovala hru a byla lepší v koncovkách. 
Po nich nastoupila K.Siniaková-A.Friedsam 7-5 2-6 6-3. Zasloužené vítězství, hlavně mentální stav po celý zápas. Němka se nakonec nedočkala hněvání a sama zaskočena kapitulovala po prohraném servisu ve třetím setu na 4-3.V závěru ji Katka breakovala ještě jednou, když předtím zahrála výborné prohozy křížem. Nakonec po zápase mě potěšil Španělský supervisor Carlos, který píská i Davis Cupy, že byl zaskočen přístupem Katky v pozitivním smyslu. 
Třetí čtvrtfinále F.Schiavone-M.Gasparyan 7-6 skreč. První set se hrál vyrovnaně. Schiavone hraje pestře a nepříjemně mění čop s topspinem a často si úmyslně povytahuje soupeřku dopředu a následně hraje dlouze. Skreč.? uvidíme jestli Gasparyan zítra nastoupí do čtyřhry.
Poslední zápa C.Garcia-D.Vekič 3-6 6-1 6-1. Výsledek pro ponaučení. Vekič hrála první set dobře a přetlačila Garciu a nutila ji k chybám z forhandu. Následně se její hra hned ve druhém gamu druhého setu rozpadla, že sama k sobě udivená pak už netrefila míč.
Včera mě potěšil rozhovor s triem Francouzek Coin, Parmentier, Johansson o tenise, trénování, situaci ve Francii, ale o tom zítra. Semifinále začíná od 16:30 zítra. 

No comments: