Saturday, November 7, 2015

Johansson-Siniaková 6-4 4-6 6-2 v SF v Nantes ITF 50k

O titul z Nantes se bude hrát pouze ve čtyřhře. Tam postoupily  Češky Kateřina Siniaková, Renata Voráčová - Lenka Kunčíková a Karolína Stuchlá
Ve dvouhře si zahraje o titul Rumunka Andrea Mitu s domácí Francouzskou Mathilde Johansson. Mitu otočila zápas proti Američance L. Chirico, která zahrála bezchybně první set 6-2. Rumunka se posunula zpátky více do kurtu a začala útočit forhandem. Chirico nenašla moc sil se bránit a zbylé sety prohrála 0-6 2-6. 
Druhé semifinále mezi Katkou Siniakovou a domácí Mathilda Johansson se hrálo po celou dobu na hranici stoprocentního rizika. Johansson pálila údery z obou stran, že Katce nezbylo nic jiného než hrát samé riziko. Nástup Francouzky byl impozantní hned bylo 0-4, přesto Katka zvládla se dotáhnout na 3-4, dále 3-5, 4-6. Ve druhém se přišlo momentům, kdy Katka šla do breaku na 4-2 a 5-2, ale publikum pomohlo vyhecovat Johansson, že druhý set nezabalila a bojovalo se do stavu 6-4. 
Ve třetím setu po toalet pauze Johansson, se hrálo přes deset minut. Sérii výhod se nakonec s breakem podařilo získat domácí. Neustálým tlakem pálila každý míč pod nohy, nebo k lajně a z toho se hrálo hodně špatně do úhlů do stran, což mohlo platit. Třetí set získala pro sebe 6-2 Johansson. Nikdy jsem ji neviděl hrát takhle dobře. Sice spolu holky hrály vloni kvaldu ve Wimbledonu, ale ten zápas byl úplně někde jinde. Troufám si říci, že tady to vyhraje.
Po odpoledním finále čtyřhry se přesouváme do Limoges.  

No comments: