Tuesday, November 3, 2015

Do 2.kola Siniaková i Martincová - ITF 50k Nantes


Venku krásné teplé počasí a v hale větší zima než venku. Zápasy začínají od půl dvanácté na dvou kurtech vedle sebe. Turnaj má snad nejstarší sběrače míčků, které jsem kdy viděl. Sběračům je tak v průměru okolo padesáti let a sbírat míče běhají docela rychle.

Kateřina Siniaková zvládla zápas prvního kola s Ruskou P. Leykinou výborně. Soupeřka byla nepříjemná více než hodinu, kdy se hlasitě povzbuzovala snad všemi světovými jazyky, nebo hlasitě pištěla na celou halu, když zkazila míč. Katka se za stavu 6-5 nenechala rozhodit, když nevyužila setball u sítě, ale v následném tiebreaku získala set a ve druhém setu od stavu 2-1 už soupeřku v odporu zlomila a vyhrála 7-6 6-1.
Zápasy trvají docela dlouho, více to připisuji míčům Artengo s kterými se hraje  turnaj a moc nelétají. Na turnaji hrají i mladší hráčky jako Ukrajinka A. Kalinina (97´), Francouzka F.Ferro (97´), Švýcarka Teichman (97´), O. Dodin (97´, Fra) nebo ještě o rok mladší Francouzka T. Andrianjafitrimo, nebo devatenáctileté I. Soylu (Tur), L. Chirico (Usa).

Včera večer svedly velký boj prvního kola Teichman-Andrianjafitrimo. Po třech hodinách se povedl obrat mladičké Francouzce a zvítězila 5-7 7-6 6-2, k tomu odvrátila dva mečboly ve druhém setu. 

Tereza Martincová si pohlídla postup proti volné kartě J. Ponchet 6-1 6-1. Myslím, že jsme všichni zírali, jak Ponchet hraje neortodoxně údery. Levou paží u těla a pouze jednou stranou ramen rotuje při úderech. Kristýna Plíšková podlehla Ukrajince Beygelzimer 4-6 5-7. Renata Voráčová končí na raketě Lotyšky Sevastové 2-6 3-6. 





No comments: