Sunday, November 15, 2015

Hračky odehrály zápasy s černou stuhou - WTA Limoges # 6 den

O čem psát dnes. Probouzíme se do dnešního dne po nočních teroristických útocích v Paříži. Jsme čtyři hodiny od Paříže. V tréninkové hale je více ticho než obvykle. Ale turnaj pokračuje. Sem tam někdo řeší odlet domů, nám Airfrance znemožnilo vyměnit letenky z jiného místa odletu. Dnes, každý bude hrát za Paříž. Hráčky se rozhodly nastoupit a odehrát zápasy s černou stuhou na šatech. Před prvním zápasem dvouhry je minutou ticha uctěna památka obětí v Paříži.
Zápas mezi L.Chirico a F. Schiavone 6-3 7-6. Opět měla Chirico horší start 0-2, ale návrat do zápasu ji netrval dlouho. S Chirico to má každá hráčka těžké, protože patří mezi všestranné celodvorcové hráčky. Když potřebuje výměnu podržet, tak ji podrží a připravuje si zakončení déle, když potřebuje jít rychle do útoku, tak umí zrychlit. 
Ze začátku se hrály dlouhé čopy, ale nakonec donutila Schiavone, aby ji nabíhala k síti, kde ji prohazovala. Schiavone hodně měnila hru topspin, čop, což je hodně nepříjemné, ještě dobře se hýbe na svůj věk, ale ten se nedá zastavit. Devatenáctileté Američanka má stabilní údery a taky výdrž, když potřebuje. 
Druhé semifinále K. Siniaková a C. Garcia 3-6 7-5 3-6. Do prvního a třetího setu vlétla Garcia hodně rychle, buď dala eso, nebo zakončila return. Katce se podařilo výborně dvakrát ji breaknout ve druhém setu, a ve třetím dokázala stáhnout z 0-3 a 3-4. Ale nakonec ji stačil tatínek opět včas posunout zpátky do kurtu, kde hrála rychle a závěr byl už moc těžký. Vracíme se domů. Kateřina po dlouhé době dokázala postoupit během dvou týdnů do semifinále na obou turnajích a vždy prohrála o postup do finále třísetové zápasy.

Do finále čtyřhry se probojovala Barbora Krejčíková, která hraje s Luxemburčankou Minella. Zítra o titul vyzvou Rusko-gruzínskou dvojici Gasparyan, Kalashnikova.

No comments: