Thursday, October 15, 2015

WTA Rising Star budou hrát v Singapuru při Masters

Letos se bude hrát podruhé při WTA Masters v Singapuru turnaj vycházejících hvězd, kterého se zúčastní čtyři hráčky na základě celosvětového hlasování fanoušků na internetu. V loňském roce tento exhibiční turnaj vyhrála Monica Puig. Hráčky jsou rozdělený pro hlasování na dvě zóny na Zbytek světa a Asijsko-pacifickou zónu, z každé zóny postupují první dvě hráčky podle hlasování. 

Jaký jsou kritérie pro hlasování? Každý zóna má malinko jiná.

Zbytek světa (Rest of world)
- Věk do 23 let a dostat se jednou do finále WTA turnaje, dále
- Žebříček do Top 150 v prvním týdnu US Open, nebo
- Dosáhnout na WTA Premier, nebo International semifinale

Asijsko-pacifická (Asia Pacific)
- Věk do 23 let a dostat se jednou do finále WTA turnaje, dále
- Žebříček do Top 2OO v prvním týdnu US Open, nebo
- Vyhraný jeden zápas WTA Premier turnaje, nebo International a/nebo finále WTA 125K Série

Každá vycházející hvězda bude hrát s každou a finále si zahrají první dvě s nejlepšími výsledky. Finalistky budou hrát finále při WTA Masters v Singapuru. Soutěž Vycházející hvězdy představí novou generaci hvězd v alternativním formátu soutěže. 

Hráčky budou moci mít trenéra po celou dobu zápasu na lavičce a budou moci využívat novou statistiku od SAP Tennis Analytics přímo v průběhu zápasu na tabletech v realných časech. 

Nakonec podle hlasů postoupily tito čtyři hráčky.

Caroline Garcia (FRA)- 21 let, má sedm vítězství nad Top 20 hráček doposud v této sezóně. Francouzská vycházející hvězda dosáhla na finále v Acapulcu a v Monterrey (oboje Mexiko). Čtyřikrát byla ve finále čtyřhry.

Ons Jabeur (TUN)- 21 let, je nejvýše postavenou hráčkou na žebříčku z Afriky. Letos dosáhla na své žebříčkové maximu na 118. místo, kvalifikovala se na Australian Open a v Indian Wells, kde postoupila do druhého kola. Tunisanka má celkem 7 titulů z ITF Pro Circuit a v roce 2011 vyhrála juniorské Roland Garros. 

Naomi Osaka (JAP)- 17 let, letos dosáhla na své nejlepší žebříčkové postavení 156. na světě po dvou finálech na ITF 75k Gifu a ITF 50k Surbiton. Haitsko-japonská vycházející hvězda ukořistila své první vítězství nad Top 20 hráčkou Stosur v loňském roce ve Stanfordu. 

Zhu Lin (CHN)- 21 let, má celkem 9 titulů na ITF Pro Circuitu, z toho šest ve dvouhře a tři ve čtyřhře. V letošním roce se poprvé debutovala v hlavní soutěži Wimbledonu a dosáhla svého zatím maxima na 107. místo.

No comments: