Wednesday, July 1, 2015

35 stupňů ve Wimbledonu - 3 den

Středeční den byl opravdu náročný. Od rána bylo cítit teplo a jak horký vzduch prostupoval prostory. Kromě šaten, kde bývá kolem deseti stupňů a připadáte si jak v mrazáku nebylo se kam schovat. Odpoledne na tréninkových kurtech nikdo netrénoval. 
Přes poledne nás střídala Serena na kurtě. Jednou si její sparing dovolil zaservírovat na tělo, což asi nečekala a skoro se mohla pos.....(Fuck I really hate this ball). Její trenér pobíhal s mikrofónem za pasem, ale asi se diváci toho moc nedozvědí. Jestli jí řekl dvě slova za tu dobu, tak je to moc. Před  rozehrávkou toho stejně není moc co sdělovat, hlavně ať se hráč "cítí" dobře. Každý je jiný a zvyklý určitě na svou přípravu a každému vyhovuje něco jiného. 
Karolína Plíšková podlehla Coco Vandeweghe 6-7 4-6. To musela být střelnice. Na stránkách Wimbledonu píší, že Američanka dala 15 es a 32 vítězný míčů v zápase. Lucie Šafářová si poradila s přehledem se Su Hsieh 6-2 6-3. V zápase dominovala a od začátku byla lepší. 

Zítra čeká holky čtyřhra Kateřina Siniaková s Belindou Benčič hrají druhou rundu. Benčič vybojovala dnes zápas s Němkou Ana Fridsam 7-5 4-6 6-0. Němka je dost zarputilá a když jí to tam padá, tak hraje nepříjemně. 
Kristina Mladenovič porazila A. Ostapenko 7-5 6-4. Tady jsem si myslel, že by Aljona ještě mohla potrápit Francouzku. Ale ta má za sebou za poslední měsíce slušné skalpy a přeci jenom je zkušenější hráčkou. 

O čem se moc nemluví, jsou zvýšené bezpečnostní kontroly v areálu, kde je i více policistů. Velká Británie zvýšila bezpečností stupeň na dvojku takový ten pocit bezpečí je pro hráče určitě důležitý. V pátek se Wimbledon připojí minutou ticha za oběti  teroristického útoku v Tunisu.

No comments: