Monday, June 8, 2015

Topshelf Open - WTA Hertogenbosch

První travnatý turnaj v letošní sezóně začínáme pro nás v nizozemském Hertogenbosche pod názvem Topshelf Open. Dříve se turnaj jmenoval Rosmallen. Obě města jsou od sebe vzdálená kousek a turnaj je mezi nimi na periférií polí a lesů. Už minulý týden se hrál turnaj na trávě v anglickém Nothinghamu pod hlavičkou ITF Pro Circuit 50k. Ještě o měsíc dříve se hrály tři travnaté turnaje v Japonsku, kde byla úspěšná naše Kristýna Plíšková.

WTA Hertogenbosch se hraje s dotací 250 000´ a současně s ženským turnaje probíhá taktéž ATP turnaj. Prostředí je příjemné a jelikož jsme na severu Evropy, tak teploty jsou kolem dvaceti stupňů. Občas zafouká studený vítr a na středu je hlášené ochlazení. Areál má pět hracích kurtů a na dalších pěti se trénuje.
Jak tráva dostává zabrat, tak tréninkové kurty jsou značně vyběhané vzadu a kolem základky už je jen hlína. Kurty mají nízký odskok a téměř všechny krátké míče jsou beznadějně ztracené v dobíhání. Měl jsem obavu, že počet kurtů na trénink bude málo, ale dá se zatím pohodlně trénovat.

První den jsme si byli zahrát navečer, vinou zpoždění letadla, což bývá poměrně často, jsme přijeli z Amsterdamu až kolem šesté večer. Při fotbálku s nami zažertoval Leander Paes, že jsem Messi a druhý den jsem ho uviděl na FB, že byl na finále ligy mistrů v Berlíně, kam odcestoval na otočku.

První nasazenou je Eugenie Bouchard, která startuje na volnou kartu. Z naših hráček je tady Klára Koukalová, Tereza Smitková, Katka Siniaková a z kvalifikace Andrea Hlaváčková, která v sobotu musela hrát dva zápasy kvalifikace v jeden den. Poslední hráčkou v hlavní soutěži je Rumunka Mitu s žebříčkem přesně 100.

No comments: