Monday, June 15, 2015

Příprava v Birminghamu - WTA Premier

Od pátku jsme v anglickém Birminghamu na dalším travnatém turnaji před Wimbledonem. WTA Premier má dotaci $731.000´ a turnaj je už mnohem silnější než před týdnem v Hertogenbosch, nebo v Nothinghamu. Z první světové desítky jsou tu Halep, Ivanovič, Suarez Navarro a Bouchard, která se opět nepřihlásila a musela dostat volnou kartu.

Tréninky se tady řídí podle deště. Na pátek jsme měli naplánované hrání po příletu, nebo jen kondici podle počasí. Nakonec platila druhá varianta, protože začalo od čtvrté pršet a propršelo následně celou sobotu. V sobotu jsme skončili na 45 minut v hale s Andreou Hlaváčkovou a odpoledne fitness. 
Neděle byla konečně lepší, déšť zpustil až v pozdním čase ve čtyři odpoledne, zrovna když jsme měli zahájit naší druhou fázi. Dopoledne jsme dostali jen půl hodiny ve čtyřech na kurtě. Nakonec jsme šli v mírném dešti na umělou trávu a z ruky jsme zahráli 40 minut. Taková byla příprava. Na trénink jsou k dispozici pouze tři kurty. Ale nahráno mají všechny hráčky a je to jen o hlavě, jak se připraví.
Areál je pěkný s jedním centrem a pod ním jsou čtyři kurty vedle sebe na kterých se hrají zápasy. Nic moc příjemného pro turnaj, kurty jsou oddělené pouze srolovanou plachtou. Angličani jsou studený národ, jídlo nemá žádnou chuť, je naprosto jedno jestli máte na talíři maso, rýži, zeleninu, všechno chutná stejně, bez chuti. Porce jsou hodně malé a asi se místní diví, jak jsou hráčky a doprovod hladový. Dneska už to Kiki Mladenovič nevydržela a řvala na ně ať jí dají větší porci, aniž by jí účtovali dvojitou porci, jak to dosud dělali.

Na večer se chodí na jídlo vedle hotelu. Nejoblíbenější je sushi, kde jsme se sešli v sobotu všichni od Báry Strýcové, Krajíčkové, Kláry s Igorem a Rybárikové s trenérem.
V pondělí začíná první kolo. Klára Koukalová se kvalifikovala a počet našich hráček stoupl na sedm, Plíšková, Strýcová, Smitková, Siniaková, Cetkovská, Hradecká. Draw pavouka je rozšířené a celkově hraje 48 hráček. Poslední hráčka, která se dostala přímo do hlavní soutěže je Bojana Jovanovski s žebříček 67.


No comments: