Friday, June 26, 2015

Jako Novaka Djokoviče, Rogera Federera a Andy Murrayho sledujte další při letošním Wimbledonu 2015, tak pozor na New Kids on the Block!

Anglické novinové vydání The Daily Mail přišlo s článkem, který z mladých hráčů se může prosadit při letošním Wimbledonu. Velká Británie bude doufat, že se prosadí jejich hráč Kyle Edmund, kterému je dvacet let a jestli se mu povede proniknout do Top 100 na světe. Borna Corič už má skalpy hráčů Rafaela Nadala a Andy Murray.
Jaká je další budoucnost po hráčích jako jsou Djokovič, Murray, Nadal, Federer ? Sportsmail přináší šest vycházejících hvězd, Borna Corič, Thanasi Kokkinakis, Alex Zverev, Hyeon Chung, Elias Ymer, a Kyle Edmund, kteří by mohli otřást pavoukem mužů. Začíná se v pondělí. 

Thanasi Kokkinakis - (Austrálie) 
Ročník 96´ - 19 let, žebříček ATP 69

Stejně jako mnoho z nové vlny australských hráčů je Kokkinakis synem řeckých přistěhovalců. Neobvykle začínal hrát od mládí na trávě, kam chodil hrát každou sobotu v Adelaide do kriketového klubu Oval, který je mnohem slavnější.

Někteří pozorovatelé se domnívají, že může mít lepší budoucnost, než jeho krajan Nick Kyrgios s kterým vyhrál juniorský Wimbledon ve čtyřhře v roce 2013. 

V letošním roce se prokousal do světové stovky (Top 100), vyhrál kolo na Australian Open, měl premiéru při Davis Cupu proti České Republice a s Bornou Coričem se stali prvními teenageři po osmi letech, kteří postoupili do třetího kola na French Open. 

Na otázku jak popsat Wimbledon třemi slovy říká: Prestižní, tradice a jiný. 

Věděli jste? Kokkinakise si vzal pod křídla Andy Murray, které pojí přátelství a stal se z něho jeho pravidelný sparing partner.

Borna Corič - (Chorvatsko)
Ročník 96´ - 19 let, žebříček ATP 39

Poctivý všestranný hráč z Chorvatska, již získal pověst jako obří zabiják, který má ve sbírce skalpy Rafaela Nadala z Basileje z loňského roku  a Andy Murray z Dubaje z února, kde se dostal do semifinále. Byl jmenován ATP jako hvězdou zítřka na konci roku 2014.

Coriče pojí britské spojení, když strávil několik let s anglickým trenérem Rayn Jonesem, než se rozešli v loňském roce. 

185 cm vysoký Corič, má vynikající všestrannou hru a získal již více než 600.000 dolarů na prize money. Má bojovný styl, jak byste očekávali od boxera. Jeho sportovní hrdinou je Mike Tyson. " Je součást mého tréninku. Je to můj oblíbený sport, ve skutečnosti má rád box spousty hráčů, možná proto, že je to podobné k tenisu.

Alex Zverev -  (Německo)
Ročník 97´ - 18 let, žebříček ATP 76

Obyčejně známý jako Sascha. Zverev je velká Německá naděje, který narodil se v tenisové rodině. Jeho otec Alexander hrával Davis Cup za Sovětský Svaz před emigrací do Německa a jeho starší bratr Misha byl v Top 100 na světě. Zvereva taky trénuje Jez Green, který spolupracoval s Andym Murray. 

Zverev si užil hvězdnou juniorskou kariéru a jeho celodvorcová hra patří mezi jedny z nejlepších z nové vlny hráčů. " Mám rád trávu a jsem potěšen být tady ve Wimbledonu, kde mohu pocítit tolik historie", říká. Zajímá mě historie tenisu".

Když byl mladší začínal s hokejem, přestože byl z tenisové rodiny. I když žije na severu Německa, tak fandí Bayernu Mnichov.

Hyeon Chung -  (Jižní Korea)
Ročník 96´ - 19 let, žebříček ATP 78

Velmi nadějný příslib přichází z Koree, ze země, která je více golfová než tenisová, ale on se vyšplhal na žebříčku vysoko. Hodně z jeho tenisového rozvoje pochází z IMG akademie na Floridě, ale taky ukázal velký potenciál na trávě, když se stal finalistou juniorského Wimbledonu v roce 2013. 

Chung je neobvyklý na tenisové tůře tím, že málo mluví anglicky. On je tady, aby vyhrál první zápas na Grandslamu v hlavní soutěži. Ale je to možné, stejně tak jako s jeho rychlými údery, ale neortodoxním provedením úderů. 

Věděli jste? Chung měl problémy se zrakem, proto ho rodiče přivedli k tenisu, aby mu pomohli zrak zlepšit. Proto hraje s brýlemi. 

Elias Ymer -  (Švédsko)
Ročník 96´ -  19 let, žebříček ATP 133

Švéd s etiopskými kořeny. Ymer je považován za potencionální odpověď na tenisové modlení v zemi, která má tak bohatou tenisovou historii, ale propadla se v horších časech. Jeho vzestup byl vidět v letošním roce, když prošel kvalifikací na obou Grandslamech při Australian Open a Roland Garros do třetice tady ve Wimbledonu. Má za sebou třetí kolo z ATP Barcelony. Začátkem tohoto měsíce získal svůj první titul na Challengeru v Itálii. 

Přesto, že preferuje jiné povrchy, tak je okouzlen hrát na trávě ve Wimbledonu. " Jako dítě jediný den v létě nemusel trénovat, a to když se v neděli hrálo vždy finále Wimbledonu a celá rodina seděla u kulatého stolu a sledovala televizi.. Je to nejlepší turnaj a všichni sní o vítězství tady". 

Věděli jste? Otec Ymer byl blízko splnění limitu  v běhu na 10.000m. 

Kyle Edmund - ( Velká Británie)
Ročník 95´ - 20 let, žebříček ATP 101

Narodil se v Johannesburgu. Naštěstí je tady taky britské zastoupení v této skupině. Edmund se postupně zlepšuje, sice nemá meteorický nástup hvězdy, ale opírá se o silný forhand a hodně zlepšil podání. Zdvořilý a zamyšlený typ s vyspělou pracovní morálkou, jeho nejlepší výsledky přišly na Challengeru, kde začíná sbírat skalpy hráčů okolo Top 100. Je jedním z mála přeživších z těch, co vypadali jako slibný talent Velké Británie. 

Na French Open přišel zlom, když vyhrál poprvé první kolo proti Francouzovi Stephane Robert, byl to jeho prvně vyhraný pětisetový zápas k tomu ještě do tváře řvoucího davu. Edmund sám přiznal, že miluje  auta a  rychlé motorky. Měl taky břišní svalové zranění, ale na Wimbledon se těší. Dosud hrál už dvakrát v hlavní soutěži. 




No comments: