Wednesday, June 17, 2015

10 věcí o turnaji v Birminghamu

Tento týden je na programu travnatý turnaj v Birminghamu, kde startují Simona Halep, Eugenie Bouchard, Anna Ivanovič, Victoria Azarenka a další. Pohled experta z WTA na tento turnaj.

1. Birmingham patří mezi poslední dva turnaje, které se hrají před Wimbledonem.
Směřuje k nim většina hráček pro přípravu. Tráva je podobná Wimbledonu, což se nedá říci o  turnaji v Hertogenboschi.

2. První nasazená hráčka je poprvé v Birminghamu
Simona Halep, která je třetí na světě, je první nasazenou. Bude hrát poprvé v Birminghamu, předtím vždy hrála v Hertogeboschi a Wimbledon ( celkově 4x)

3. Halep vypadá, že má ráda tlak být první nasazenou
Halep má bilanci 10-0 jako první nasazená hráčka v turnaji v letošním roce. Oba turnaje vyhrála z pozice jedničky. V čínském Shenzhenu 5-0 a v Dubai 5-0 týden po Australian Open.

4. Obhájkyně loňského vítězství je připravena na obhajobu
Anna Ivanovič zvítězila poprvé, když se turnaj hrál jako WTA Premier. Turnaj se rozšířil jak o prize money, tak větší hráčské pole. Byl to taky její první titul na trávě - všech 14 titul na okruhu WTA má z betonu, nebo antuky
5. Ivanovič se snaží obhajovat titul po druhé
Pokud zopakuje letos obhajobu Aegon Classic Birmingham, bude to podruhé co se jí to podaří. Poprvé tak obhájila tituly WTA na Bali v roce 2010 a 2011.

6. Může Suarez Navarro zvládnout přechod z antuky na trávu
Není pochyb, že Carla Suarez Navarro je vždy hrozbou na antuce, ale jak bude z nejnovějších Top 10  hrát na trávě v letošním roce? Wimbledon je její jediný Grandslam na kterém nedosáhla čvrtfinále.

7. Kerber - která je teď součástí historie - završuje první čtyři nasazené hráčky
Angelique Kerber se vrátila do Top 10 po Roland Garros a s Petrou Kvitovou, Ekaterinou Makarovou a Lucii Šafářovou jsou čtyři levačky v Top 10. Němka bude čtvrtá nasazená.

8. První čtyři nasazené hráčky budou čelit tlaku dalším skvělým hráčkám v semifinále.
Mohou to být Bouchard, Plíšková, Cornet, Murguruza, Strýcová, Azarenka, Jankovič a další
9. Azarenka bude letos poprvé  nejvýše nasazená za posledních 10 měsíců
Azarenka bude 12 nasazená, když bude letos poprvé tak vysoko. Naposledy byla osmá nasazená vloni v Montreálu. Letos hraje  taky poprvé v Birminghamu a bude usilovat o první titul na trávě. Celkově 16 titulů ze 17 získala na betonu a jeden na antuce. 

10. Kde se dá sledovat WTA Aegon Classic Birmingham ?




No comments: