Sunday, May 17, 2015

Zajímavosti z Říma - WTA Internazionali BNL d´Italia

Kateřina Siniaková nastoupila hned v pondělí k večernímu zápasu proti Venus Williams. Přiznám se, že jsem nečekal, že Venus ještě bude takhle hrát. Pohybově jsem očekával, že na tom bude daleko hůř. Zápas skončil 2-6 2-6. Nicméně v prvním setu mohlo být i 4-4. Stačilo k tomu vyhrát dlouhý první game, který trval patnáct minut a Katka měla pět výhod. Další příležitost byla za stavu 1-3, kdy Katka vedla 40:15 při svém podání. 


Zkušenosti, které se budou hodit do budoucna. Co vnímám je, že Venus hraje rychle jako se hraje v mužském tenise. Průměr na servisu měla po celý zápas kolem 185km/hod. Na returnu okamžitě útočí a po vašem průměrném úderu, který se nepodaří, tak vás  ihned  "žene"! Neexistuje volně vrácený míč, tím nedává soupeřkám vydechnout. 
Zprava returnuje backhandem ihned do lajny. V prvním setu šlo její podání většinou přes téčko a naopak ve druhém setu to změnila - servírovala většinou ven z kurtu na obě dvě strany. Až když se jí servis nevedl častěji ven, tak se vrátila k téčku.
Naopak Katce se výborně dařila taktika hrát do jejího protipohybu, což správně fungovalo. Co umějí světové hráčky je to, že hrají maximálně přesně - deset na deset k čáře. Hodně je potřeba, aby hráčky, které na to mají trénovaly s klukama. Hra se posouvá a maximálně zrychluje. Ale musejí na to mít. 
Řím je vynikající turnaj a antické sochy jsou ozdobou tohoto turnaje a celého areálu. Ještě jedna věc mě napadá. Nechápu, proč hráčky mění trenéry, nebo týmy, když se jim daří. Bouchard si vezme trenéra od Azarenky a Azarenka si vezme hitting partnera od Sereny Williams...nebo si je přetahují navzájem. 


Na youtube je záběr Marie Sharapové, která v Římě zvítězila, jak nádherně zaklekává kolenama k zemi na rychlý úder u základní čáry. Prostě dynamika a reakce bude hrát budoucnost. 

No comments: