Monday, May 4, 2015

Na Spartě se radovaly Sparťanky - J&T Bank Prague Open

Tak tohle byl opravdu hodně dobrý turnaj. Šest českých hráček ve čtvrtfinále, tři v semifinále a dvě ve finále. Náš ženský tenis vzkvétá, ale neusněme na vavřínech. Kdysi měly Francouzky dvě hráčky v první desítce - Mauresmo, Pierce a dnes mají první hráčku až na osmadvacátém místě.
Ve čtyřhře se radovaly z vítězství Kateřina Siniaková  se Švýcarkou Belindou Benčič. Ve finále porazily pár Bondarenko, Hrdinová 6-2 6-2. Holky si debla užívaly, v prvním kole odvrátily dva mečboly a nakonec vyhrály celý turnaj.

Ve dvouhře kralovala Karolína Plíšková. Má vynikající sezónu a rozumí si skvěle s trenérem Jirkou Vaňkem. V prvním kole zvládla obrat proti nepříjemné Němce A. Beck a v dalších kolech bojovala opět ve třech setech, až získala turnajové prvenství! Zaslouženě! Ve finále porazila po skvělém boji Lucii Hradeckou 4-6 7-5 6-3.
Oproti loňsku ožila Belgičanka Yanina Wickmayer, která se trápila a vloni toho moc neuhrála. Letos postoupila do semifinále. Budoucnost juniorek, které se začnou pomalu prosazovat mezi ženami jsme mohli vidět i nás na Spartě. Konjuh, Benčič, Ostapenko, Siniaková. 
Svetlana Kuznetsová, jak jsem napsal, přijela si k nám na cestě do Madridu zatrénovat. Prohrála v prvním kole, využila turnaj k připravě na větší turnaje Madrid a Řím. Dnes je pondělí a má už dva vyhrané zápasy v Madridu, kde porazila Makarovou a Muguruzu. Takže se u nás dobře připravila :)

Příští rok bude turnaj mnohem silnější. Turnaj má výbornou organizaci, prostředí a hráčky si to mezi sebou řeknou.

Odkaz na zajímavý rozhovor s Alize Cornet - zde:

No comments: