Wednesday, May 27, 2015

Kristina Mladenovič umí porážet favoritky z Top 10 - RG

Každý den je nějaké překvapení na Roland Garros. V pondělí měla pěknou hlášku Martina Hingis v posilovně, když si četla noviny. Komentovala nedělní prohru domácí hráčky Garcia s Vekič. Že Garcia se nedostala ani do prvního týdne turnaje. :) Výhra Chorvatky Donny Vekič je určitě překvapením, když vypadla ze světové stovky až k 160. místu na WTA. To se skoro rovná k návratu turnaje ITF Pro.

Jak napovídá nadpis na stránkách RG - Mizérie pokračuje pro udivenou Bouchard
Ta podlehla v úterním zápase na druhém největším kurtě Suzanne Langlen domácí Kristině Mladenovič. "Kiki", jak jí přezdívají tady ve Francii, umí zahrát proti favoritkám a na Roland Garros se jí daří. 

Vloni v létě byla Eugenie Bouchard globální senzací, když postoupila do semifinále Roland Garros a do finále Wimbledonu, kde se stala první kanadskou finalistkou v historii. Vrcholu dosáhla v říjnu, když byla na pátém místě a byla tak nejvýše postavenou Kanaďankou v historii. Dokonce před pěti dny postačovala její forma, aby bylo její jméno nejvíce prodejním artiklem v letošní roce 2015 podle analytiků z SportsPro. 

Ale ve skutečnosti tento rok není laskavý k 21 leté Bouchard. Letos začala solidním postupem do čtvrtfinále na Australian Open, ale v posledních šesti zápasech odešla poražená, naposledy od Zariny Diyas v Římě. Šestá nasazená a její první zápas proti Kristině Mladenovič. "Kiki" s žebříčkem 44. na světě sestřelila v loňském roce tady Na Li, která byla druhá na světě. Zatímco šla do utkání s bilancí 3-8 proti hráčkám z top 10, tak tyhle tři vítězství získala vždy na domácí půdě. Navíc přijela čerstvě posilně na Roland Garros finálovým debutem z WTA ze Štrasburku, kde podlehla těsně Stosur.

(Kristina Mladenovic ve 14 letech, kdy vyhrála Mistrovství Evropy jednotlivců 2007 v Ostravě)

Co se přihodilo na kurtě Suzanne Lenglen - byl to další mizerný den pro Bouchard. Mladenovič získala první set a podávala za stavu 5-0 na vítězství v zápase. Následně dovolila soupeřce dva breaky zpátky a dvakrát si podržela podání. Bouchard si byla v loňském roce ve všem sebejistá a to jak na kurtě, tak mimo něj. Tak by taky učinila krátký konec takového váhání. Ale vyhrála dvanáct z patnácti bodů a dotáhla se na 4-5. Ona prostě nemohla kapitulovat na momentum! Mladenovič nakonec vyhrála 6-4 6-4. 

Nikdo se nestává špatným hráčem přes noc a Bouchard tým včetně Sam Sumyk, který se stal jejím trenérem  hned po čtvrtfinále na Australian Open. (Předtím působil několik let s Azarenkou!). Měl by zapůsobit se starověkým rčením, forma je přechodná, klasika trvalá. Nicméně Bouchard skončí antukovou sezónu pouze s jednou výhrou. K dnešnímu dni má zápasovou bilanci 9-11, musí tak doufat ve zlepšení a připravit se na Wimbledon, kde obhajuje mnohem více bodů. 

Zatímco Bouchard mluvila o trpělivosti a lepším zítřku, tak Mladenovič byla přirozeně šťastná po vítězství. " Měla jsem velmi specifickou taktiku a jasný plán, abych jí porazila. Není to nikdy snadné dokončit takovýhle zápas. Publikum je frustrované a čeká na vás. Není to snadné na psychiku, abych byla upřimná. Vloni byla její sezóna vyjímečná. Lidé očekávají od ní hodně a ztratila svoji sebedůvěru. Snažila jsem se být chytrá a hrát věci, které nemá ráda. Dokonale jsem provedla svůj plán." 

Já k tomu jen dodávám, proč měnit tým, když se mi daří. Katka hrála s Mladenovič v Římě. Mladenovič má své zbraně i slabiny. Ale docela zapracovala na svém forhandu, který ještě vloni dost kazila. 

Poznáte co měla Mladenovič za specifickou taktiku na Bouchard ??? Prosím pište pod článek do diskuse. 


No comments: