Sunday, May 10, 2015

Kateřina Siniaková oslavila narozeniny postupem do hlavní soutěže v Římě - WTA

Kateřina Siniaková si vybojovala postup ve dvou zápasech do hlavní soutěže. Podmínky zápasů nebyly vůbec jednoduché. Italové jsou dost hluční a některé kurty jsou spojené dohromady se společnou tribunou, takže fandění diváků na jednom kurtě, ruší ve hře hráče na druhém kurtě. Ještě lepší varianta je, kdy sedí diváci na tribuně a sledují vývoj zápasu na vzdálenějším kurtě a do toho tleskají a pokřikují.
V sobotu si Katka poradila s nepříjemnou Američankou S. Rogers 7-5 6-1. Zápas zvládla i přes nepříjemné stíny na kurtě. Čekání na zápas se protáhlo až do čtyř a konec byl okolo půl šesté. Ještě jsme neznali soupeřku jelikož Kristina Mladenovic šla teprve na kurt. Den před rozehrávkou jsme řešili s kým jí dát a byla volná jen Niculescu zase jen :). 
V neděli zápas proti Mladenovič. Vedle z ATP kurtu číslo dva hrála muzika jak na pouti. Až ve třetím setu se obě hráčky rozehrály a Katka předvedla obrat z 3-5 ve třetím setu do tiebreaku, kde opět prohrávala 3-5, k tomu Mladenovič pomohlo "prasátko" za sít. Ale Katka si to uhrála, šla si pro body uhrát sama a tak zápas obrátila i v tiebreaku třetího setu na 7:5. Nakonec si to na ty narozeniny zasloužila. :)
Ještě se vrátím k těm Lucky looser jak jsem psal první den. Karolína Schmiedlová se ,mě vyptávala, jak to funguje. Nakonec ona podlehla o postup do hlavní Vesnině, ale dostala se opravdu jako Lucky, byla totiž první nasazená. Další kdo se dostal jako "lakáč" byla Mladenovič jako druhá nasazená v kvaldě. A do třetice se usmálo štěstí až v úterý na Lucku Hradeckou, kdy odstoupila Dellaque.

Už je los - Katka- Venus Williams 

No comments: