Friday, May 8, 2015

Dobrá zpráva - ITF navyšuje odměny hráčům na profesionálním okruhu ITF Pro Circuit

Konečně se zvednou odměny i na turnajích nižších kategorií ITF Pro. Náklady rostou a hráči na nejnižších kategorii nemusejí být ani na nule, když turnaj vyhrají ve dvouhře i ve čtyřhře. 

Předsednictvo ITF schválilo rozsáhlý program prize money (odměn), který navyšuje odměny pro hráče na okruhu ITF Pro Circuit. K tomuto kroku muselo ITF prozkoumat celou strukturu profesionálního okruhu s rozsáhlými konzultacemi s více než 8000 zainteresovanými stranami na všech úrovních. 

Postupné zavádění zvyšujících se odměn začne od příštího roku 2016, se snahou minimalizovat dopad prize money na počet turnajů a pro hráče to bude více příležitostí po celém světě dosáhnout na lepší odměny na okruhu ITF Pro Circuit.

Za tímto účelem, že porostou finanční odměny nahoru, bude ITF sledovat efekt tohoto rozhodnutí a bude dohlížet, aby se šířily rovnoměrně geograficky a dávaly příležitosti živit se a  hrát více hráčům v každém týdnu. Fázování zvyšujících se prize money umožní ITF, aby posoudila dopad, že na turnajích bude hrát více hráčů. 

"ITF Pro Circuit je základem profesionálního tenisu, kde se příští generace top profesionálů rozvíjí díky investic a podpoře ITF a její národních partnerů," říká Ricci Bitti, prezident ITF. "Předsednictvo ITF přijalo důležitý krok vpřed se zvýšením prize money na okruhu. V kombinaci s cíleným nastavením na počet turnajů v týdnu bude mít kladný efekt na hráče na všech úrovních. Ve stejné době se ITF zavazuje provádět změny v etapách, tak aby se minimalizoval vliv na snižování počtu turnajů zvláště v rozvojových tenisových zemích, tak aby i jejich hráči měli příležitost se jich účastnit.

Navýšení odměn - prize money

Mužský okruh ITF Men´s Circuit 
V roce 2016 dojde ke zvýšení kategorie $15.000´ na $25.000´. Nižší kategorie $10.000´ bude navýšena na $15.000´ v roce 2017. Další navyšování je v současnosti naplánováno na rok 2018 a bude včas oznámeno. 

Ženský okruh ITF Women´s Circuit
Ženský okruh v současnosti zahrnuje turnaje od $10.000´až po $100.000´. Uvidí se, jestli ITF odstraní kategorii $15.000´ v roce 2016 s názorem, že tyto turnaje nabídne s dotací $25.000´. Od roku 2017 bude rozpětí turnajů na ženském okruhu od $15.000´až po $125.000´, před dalším zamýšleným navyšováním v roce 2018.

Profesionální okruh ITF musel rovněž posoudit různé změny na úrovni vstupu do profesionálního tenisu, tak aby zajistil schopnost pořádání turnajů i v rozvojových tenisových zemích a nebylo ohroženo jejich pořádání. Tyto změny budou nadále přezkoumány po roce 2015.

Profesionální okruh ITF Pro Circuit  poskytuje vstup do profesionálních turnajů pro muže a ženy. Pomáhá z přechodu juniorů do seniorské kategorie. V roce 2014, ITF Pro Circuit pořádalo 1.231 turnajů napříč v 80 zemích světa. Více než 13.300 hráčů hrálo o celkové dotace ve výši $18 milionu z prize money.






No comments: