Tuesday, April 28, 2015

Zápas plný zvratů Benčič-Konjuh na J&T Bank Prague Open

Dnešek byl na hraní velmi chladný a čekání na zápasy se protáhlo do pozdních odpoledních hodin. Nakonec déšť přeházel nasazení zápasů na kurty a dokonce bylo v plánu hrát na kurtě A. Obě další Sparťanky jsou ve druhém kole. Karolína Plíšková zvládla dohrávku s A. Beck 2-6 6-1 6-3, když přerušení za stavu 1-2 ve třetím setu jí pomohlo se připravit na dohrávku lépe. 
Klára Koukalová měla přesunutý zápas z centr kurtu na dvorce 2 očíslovaný pro turnaj, jinak je to dvorec v nejvzdálenějším místě v našem klubu, číslo 10. Mám pocit, že Klára nikdy tak daleko na zadních kurtech netrénovala a hrála tak daleko poprvé. Zápas s Němkou J. Georges vyhrála i na kluzké antuce 7-6 6-2 a vrátila jí porážku z letošního Australian Open.
Duel juniorských grandslamových vítězek měl 14 mečbolů. Ana Konjuh - Belinda Benčič 7-5 6-7 7-6. Zápas se hrál bez patnácti minut skoro tři hodiny, během kterých měla ve druhém setu Konjuh 6 mečbolu v řadě. V tiebreaku už vedla 6:0, ale osm míčů v řadě nenápadně rozhodla tiebreak pro sebe Benčič. Ve třetím setu už Benčič prohrávala 3-5, když opět otočila vývoj pro sebe na 6-5 a tři mečboly za stavu 40:15 a A:40. Benčič se snažila dostat do pohybu první soupeřku. Konjuh hrála soustavným tlakem od prvního míče v každém bodu.

Další výsledky na stránkách turnaje zde: 

Zítra začínají zápasy od 10 hodin - program zde: 

No comments: