Monday, April 27, 2015

Velký zápas Konjuh-Benčič na J&T Bank Prague Open

Zítřejší den je plný napínavých zápasů. Budou hrát české hráčky na centr kurtu, a k tomu bude ještě jeden zápas velmi zajímavý. Duel juniorek mezi Ana Konjuh (Cro) a Belinda Benčič (Sui), který se hraje na kurtě číslo jedna. V roce 2013 každá z nich získala dva juniorské Grandslamové tituly. Konjuh Australian Open a US Open, Benčič Roland Garros a Wimbledon. Poslední vzájemný zápas je z roku 2012 na Orange Bowlu, kde na zelené antuce zvítězila agresivní hrou Konjuh. Ten zápas jsme sledovali a byl to první momentum Konjuh. 
Sparťanka Karolína Plíšková zahájí den na centrálním dvorci proti Němce A. Beck. Karolína vede na vzájemné zápasy 3:1. Bára Strýcová nastoupí proti M. Brengle, která před týdnem postoupila do semifinále WTA Premier turnaje ve Stuttgartu. 

Klára Koukalová hraje třetí rundu s další Němkou J.Goerges z pěti vzájemných zápasů se hrála vždy třísetová bitva. Program zakončí Lucie Šafářová s Terezou Smitkovou. Lucie Hradecká bude bojovat o postup do druhého kola proti Rusce Anastasii Pavlyuchenkovou.

Kateřina Siniaková je už ve druhém kole, dnes zvládla s přehledem Rumunku Begu 6-3 6-3 a ve středu jí čeká Slovinka Hercog. Denisa Allertová si pohlídala Američnaku Coco Vandeweghe 6-4 6-1.
Večerní zápas mezi Italkou Giorgi a Nizozemkou Wickmayer rozhodoval třetí set. Tam nasazená Italka už prohrávala 2-5, ale následný obrat se jí nevydařil. Když skoro všichni mysleli, že už je konec, tak Giorgi to dotáhla na 5-5 a byla lepší, ale Wickmayer si svůj servis uhrála 40:15 a vedla 6-5. Giorgi ještě měla výhodu na 6-6, ale její riskantní hra nevyšla a rozhodující set skončil 7-5 pro Wickmayer.
Překvapivě končí čtvrtá nasazená Kuznetsová v prvním kole, když nestačila na Číňanku Zhang 6-4 6-3. Už když jsem četl její rozhovor proč přijela do Prahy na turnaj, že to bere jako trénink a přípravu na vyšší turnaje v Madridu a v Římě. V trénincích měla vysoké nasazení, tak si i zahrála jeden tréninkový zápas u nás. 

No comments: