Wednesday, April 29, 2015

Ve čtvrtfinále J&T Bank Prague Open 6 českých hráček

Dnešní zápasy byly opět napínavé a pro turnaj velmi pozitivní je postup domácích hráček do čtvrtfinále turnaje. Myslím, že tohle WTA turnaje moc nepamatují, že by domácí hráčky takhle opanovaly celý turnaj. Pro J&T Bank Prague Open je to opravdu vynikající zpráva! 
Ze šestice jsou to čtyři hráčky našeho klubu TK Sparta. Nejprve Kateřina Siniaková vrátila porážku z letošního Sydney P. Hercog 6-1 6-4 a poprvé je ve čtvrtfinále. Poté Karolína Plíšková zvládla drama na centr kurtu proti nepříjemně hrající S. Pirovonkové. Karolína vedla 5-3, následný game 0:40 odevzdala Bulharce, což se někdy může vymstít. Za stavu 5-4 na podání nevyužila a zápas došel do tiebreaku třetího setu, který zvládla s přehledem. 3-6 6-3 7-6. 
Klára Koukalová zvládla zápas s o patnáct let mladší Chorvatkou Konjuh 6-4 2-6 6-2. Klára tyhle zápasy nemá rada, o to větší radost má z postupu! Poslední ze čtveřice Sparťanek je ve čtvrtfinále Bára Strýcová, která přehrála Rusku Vesninu 6-3 6-3.

Denisa Allertová oplatila porážku z Australian Open Francouzce Cornet 3-6 7-5 6-2 a Lucie Hradecká zvrátila zápas s Terezou Smitkovou, když prohrávala už 1-5 ve třetím setu. 6-3 4-6 7-6! A pak, že se nedají tyhle zápasy otočit a vyhrát.!
Na kurtu číslo dva se hrála tříhodinová bitva mezi Srbkou A. Krunič a Nizozemkou Y. Wickmayer, která už v první kole vyřadila taky v dlouhé bitvě Italku Giorgi. Wickmayer i tentokrát dlouhý zápas dotáhla do vítězného konce 7-5 6-7 7-5.

Kvalifikantka D. Kovinič porazila přemožitelku Kuznetsové v prvním kole Číňanku Zhang 6-1 6-4. 

No comments: