Saturday, April 25, 2015

Ve 2.kole kvalifikace J&T Bank Prague Open 3 Češky

Před začátkem dne začaly ještě drobné posuny v pavouku kvalifikace. Z kvalifikace se posunula do hlavní Nizozemka Wickmayer, která nahradila Suarez Navarro. Dále se odhlásila Martič, kterou nahradila Jessika Malečková a tím doplnila zastoupení Češek v prvním kole kvalifikace na jedenáct. Zároveň je už vylosovaná hlavní soutěž, která začíná od pondělí.
Ve druhém kole jsou tři naše hráčky. Lucie Hradecká porazila naší juniorskou naději Lucii Kaňkovou, pro kterou to byla premiéra mezi ženami. Kaňková se bude tento rok snažit prosadit hlavně mezi juniorkami a cíl má Grandslamy.

Markéta Vondroušová zařídila překvapení a obrátila zápas s Andreou Hlaváčkovou 2-6 6-3 6-3. Markéta se objevila se svým novým týmem Jiří Hřebec a Dušan Karol. Začátek to vůbec není špatný! Hodně štěstí! Barbora Štefková porazila Polku Paulu Kania po dramatickém průběhu 4-6 6-3 7-5. Bára se vrátila po zranění z Thajska a na první zápas to bylo hned napínavé.
Tunisanka Ons Jabeur je velká bojovnice. Po bitvě porazila Němku Friedsam 7-5 2-6 7-5. S Ons to je vždy velmi těžké a každý míček si soupeřky s ní musejí uhrát sami. Aljona Ostapenko porazila Báru Krejčíkovou 6-1 6-4. Martina Borecká porazila Marii Bouzkovou 6-3 6-7 6-2. 
Předposlední zápas na centr kurtu vyhrála Nizozemka českého původu Michaella Krajicek, nad Rusku Kulichkovou, které jakoby od druhého setu došly náboje a se změnou hry si nelámala hlavu. A úplně poslední zápas se dohrával pod umělými světly, který vyhrála Běloruska Govortsová nad Rumunkou Bogdan 6-2 4-6 7-5, končilo se lehce před desátou večer. V hledišti seděl věrný fanda.

Další výsledky jsou na oficiální stránkách turnaje zde:

Zítřejší napínavé zápasy jsou zde:
Lucie Hradecká - Bára Štefková bude rychlá střelnice od obou hráček, počasí lehce zpomalí kurt, hráčky se letos potkaly v Acapulcu, kde vyhrála Lucie 6-3 6-4.
Sesil Karatancheva bude hrát s Američankou Muhammad, očekávám solidnost Sesil.
Aljona Ostapenko - Mariana Duque by měl být v režii v tempu podle Ostapenko, stejně tak zápas Ana Konjuh s Japonkou Ozaki. I když na vzájemné zápasy vede Ozaki!
Markéta Vondroušová - Ons Jebaur bude náročný zápas a může být pěkný ke sledování

No comments: